Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV Republikāniskās partijas politiķis Kriss Kristijs nepilnu nedēļu pirms oficiāli sākas cīņa par politiskā spēka nomināciju gaidāmajām prezidenta vēlēšanām negaidīti paziņojis par savas kampaņas pārtraukšanu, raksta "Associated Press" (AP).

Kristijs bija asākais savas partijas līdera Donalds Trampa kritiķis, regulāri uzsverot, ka citiem republikāņiem aktīvāk savā retorikā būtu jāvēršas pret eksprezidentu.

Bijušais Ņūdžersijas štata gubernators vēl pirms dažām dienām solīja turpināt savu kampaņu un piedalīties tuvākajās nedēļās paredzētajās republikāņu priekšvēlēšanās Aiovas un Ņūhempšīras štatos. Viņa relatīvi zemā popularitāte mudināja daudzus politisko notikumu vērotājus izteikt aicinājumu Kristijam izstāties no cīņas, taču viņš vairākkārt solīja to nedarīt. Attiecīgi politiķa paziņojums aizvadītajā naktī uzskatāms par visai lielu pārsteigumu.

"Kampaņas tiek vadītas, lai uzvarētu. Tāpēc mēs tos darām," paziņoja Kristijs. "Šovakar man ir skaidrs, ka man nav ceļa, lai uzvarētu [Republikāniskās partijas] nomināciju."

Kristijs neatbalstīja nevienu no sāncenšiem un tā vietā turpināja viņiem veltīt kritiku saistībā ar viņu nevēlēšanos tieši vērsties pret Trampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!