Foto: AFP/Scanpix/LETA

Jau pēc dažām dienām oficiāli sāksies process, ar kura palīdzību noskaidros ASV Republikāniskās partijas pārstāvi novembrī gaidāmajās Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās.

Daudzi šo priekšvēlēšanu tūri pa pieciem desmitiem ASV štatu jau paspējuši nodēvēt par formalitāti. Sak, tāpat ir skaidrs, ka partijas nomināciju iegūs Donalds Tramps. Šādam vērtējumam pagaidām grūti atrast pretargumentus. Taču ir daži hipotētiski "bet".

Tramps ir izteikts favorīts, bet šis statuss viņam būs jāapliecina ar vēlētāju izteikto uzticību tuvāko nedēļu un mēnešu laikā. Viens eksprezidenta klupiens, viens negaidīts rezultāts, viena konkurenta "neiespējama" uzvara kādā no agrajiem priekšvēlēšanu štatiem var izjaukt Trampa kronēšanu. Un tad šī "formalitāte" ātri pārvērstos vienā no interesantākajiem priekšvēlēšanu posmiem jaunāko laiku ASV vēsturē.

Kas ir Trampa galvenie pretinieki?


"Šī ir Trampa pasaule, un jūs vienkārši tajā dzīvojat." Aptuveni šādi varētu uzrunāt eksprezidenta konkurentus cīņā par Republikāniskās partijas nomināciju. Jā, skan mazliet nievājoši. Taču, balstoties uz šobrīd pieejamo informāciju, – reālistiski.

Aptaujas stāsta, ka nevienam no viņiem nav izredžu. Ka te viss ir skaidrs, vēl pirms kaut kas vispār ir sācies. Un tomēr – formāli Trampa ceļā ir konkurenti, no kuriem īpaši izceļami

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!