Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas Ārlietu ministrs Dmitro Kuleba pirmdien publiskotā intervijā sacījis, ka ir bijuši brīži okupantu iebrukuma sākumposmā, kad viņš ir izjutis vēlmi "iesist pa seju" savam pretiniekam Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, ziņo aģentūra "Reuters".

Kulebas īsie izteikumi bijusi daļa no stundu garas neformālas intervijas ar ukraiņu blogeri. Sarunā galvenokārt uzmanība pievērsta tēmām par ēdiena gatavošanu, hobijiem un ukraiņu futbolu.

Atbildot uz jautājumu par grūtākajām sarunām, kurās Kulebam nācies piedalīties, viņš sacīja: "Sarežģītākās ir tās sarunas, kurās tu vienkārši jūti, ka gribi iet un iesist pa degunu savam pretiniekam, bet tu to īsti nevari darīt."

"Es varu teikt, ka tas notika divas vai trīs reizes. Viens no gadījumiem bija ar Lavrovu Antālijā 2022. gada pavasarī," apgalvojis Ukrainas ārlietu ministrs.

Ukrainas un Krievijas pārstāvji pirmajās nedēļās pēc 2022. gada februāra iebrukuma tikās vairākas reizes sarunās. Sākotnēji tās norisinājušās pie Ukrainas robežas ar Baltkrieviju, bet pēcāk Turcijā. Kuleba skaidrojis, ka tobrīd sarunas Turcijā bijušas sarežģītas. Tajās pārrunāts iespējams pamiers un humāno koridoru izveidošana. Sarunās vienošanās neesot panākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!