Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vismaz 112 cilvēki gājuši bojā mežu ugunsgrēkos Čīles Valparaiso reģionā, atsaucoties uz vietējo varasiestāžu paziņojumu, vēsta medijs "Sky News".

Svētdienas, 4. februāra, pēcpusdienā Čīles Tiesu medicīnas dienests paziņoja, ka zināmi vismaz 112 cilvēku nāves gadījumi: "Mēs izsakām nožēlu par notikušo traģēdiju un līdzjūtību cietušajām ģimenēm."

Prezidents Gabrjels Boričs svētdien brīdināja, ka valsti sagaida "ļoti liela traģēdija". Tāpat Boričs norādīja, ka bojāgājušo skaits varētu pieaugt, glābējiem pārmeklējot sagruvušās mājas. Vismaz 1600 cilvēku ugunsgrēku rezultātā palikuši bez pajumtes. Varasiestādes paziņojušas, ka ugunsgrēki skāruši no 3000 līdz 6000 ēku.

Teritorija uzskatāma par plaši apmeklētu tūristu galamērķi. Kā norāda raidsabiedrība BBC, savvaļas ugunsgrēki Čīlē kļūst arvien biežāki un nāvējošāki. Arī pagājušajā gadā valsts piedzīvoja nāvējošus savvaļas ugunsgrēkus, tomēr nedēļas nogales katastrofa esot uzskatāma kā līdz šim nāvējošākie meža ugunsgrēki.

Jau ziņots, ka valstī sestdien reģistrēti 143 mešu ugunsgrēki, kuru kopplatība sasniedz aptuveni 21 000 hektāru. Pastāv aizdomas, ka daļu no ugunsgrēkiem izraisījusi tīša dedzināšana.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!