Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Krievijas karš pret Ukrainu ātri beigsies, kad pasaule beidzot sapratīs diktatora Vladimira Putina režīma globālo draudu patieso līmeni, intervijā ASV telekanālam "Fox News" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Putins ir pārkāpis visas sarkanās līnijas. Viņš ir neadekvāts cilvēks, kas draud visai pasaulei un apgalvo, ka iznīcinās NATO. Un viņš to mēģinās darīt. Kad pasaule to sapratīs, karš beigsies," sacīja Zelenskis.

Pasaule nav gatava režīma maiņai Krievijā, norādīja Ukrainas prezidents.

"Pasaule nav gatava tam, ka Putins zaudē varu. Pasaulei ir bail no izmaiņām Krievijas Federācijā. Savienotās Valstis, Eiropas valstis, globālie dienvidi var panākt izmaiņas," uzsvēra Zelenskis.

Odesā Krievijas dronu uzbrukumā trīs nogalinātie

Odesā naktī uz piektdienu Krievijas dronu uzbrukumā nogalināti trīs cilvēki, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku dienvidu pavēlniecība.

Pret mērķiem Odesā raidīti vairāki Krievijas trieciendroni "Shahed". Vienu no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība un tas nokritis uz kāda uzņēmuma ēkas Odesas rūpniecības zonā.

Ēkai nodarīti postījumi un izcēlies ugunsgrēks, zaudējuši dzīvību trīs cilvēki, kas tajā atradās.

Savukārt Dņipro naktī uz piektdienu Krievijas dronam "Shahed" ietriecoties daudzstāvu dzīvojamā ēkā, ievainoti astoņi cilvēki, paziņoja vietējās varasiestādes.

Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi sasniedz 408 240

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz piektdienas rītam sasnieguši 408 240 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1000 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 6526 tankus, 12 410 bruņutransportierus, 9916 lielgabalus, 999 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 682 zenītartilērijas iekārtas, 339 lidmašīnas, 325 helikopterus, 7628 bezpilota lidaparātus, 1903 spārnotās raķetes, 25 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 12 960 automobiļus un autocisternas, kā arī 1575 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!