Foto: AFP/Scanpix/LETA

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa sarunā ar mediju "Politico" komentējusi, ka jāliek lietā viss, lai palīdzētu Ukrainai sakaut Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Premjeres komentāri izskanējuši dažas dienas pēc tam, kad Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka nākotnē nevajadzētu izslēgt Rietumu karaspēka nosūtīšanu uz Ukrainu. Makrona komentāri izraisīja asu pretreakciju no sabiedrotajām valstīm, kuru līderi steidza uzstāt, ka Rietumu karaspēks Ukrainā netiks izvietots.

Tomēr Kallasa sarunā norādīja, ka valstu līderiem aiz slēgtām durvīm jāapspriež visas iespējas, tostarp tas, ko vēl var darīt, lai palīdzētu Ukrainai.

"Manuprāt, runa ir arī par signāliem, ko mēs sūtām Krievijai, ka mēs neizslēdzam dažādas opcijas. Jo visas valstis ir sapratušas, ka mums ir jādara viss, lai Ukraina uzvarētu un Krievija zaudētu šajā karā," skaidroja Igaunijas līdere.

Lai gan vairums sabiedroto valstu noraidīja iespējamu karaspēka sūtīšanu uz Ukrainu, tai skaitā Lielbritānija, Vācija un ASV, Lietuvas ārlietu ministrs Gabriels Landsberģis pauda, ka Makrona ierosinātā iniciatīva, ir pārdomāšanas vērta. Ideju noraidīja arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, uzsverot, ka šobrīd "nav plānu par NATO karaspēka izvietošanu Ukrainā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!