Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien, 3. martā, aicināja Rietumu partneriem rast politisko gribu nodrošināt Kijivai nepieciešamos militāros krājumus. Pretējā gadījumā pasaule saskarsies ar "vienu no apkaunojošākajām vēstures lappusēm", atsaucoties uz prezidenta ikvakara uzrunā pausto, vēsta aģentūra "Reuters".

Zelenska aicinājums izteikts laikā, kad ASV Kongress joprojām bloķē Vašingtonas paketi militārās un cita veida palīdzības sniegšanai Ukrainai.

Video uzrunā prezidents norādīja, ka pasaulei nepieciešams "reaģēt nelokāmi", lai nodrošinātu, ka karš kļūst par "bezcerīgu" ieguldījumu Kremļa līderim Vladimiram Putinam, kurš vēlas tikai "karu un nāvi".

"Viņiem ir jāliek maksimāli sajust, ka ir spēks, kas iznīcina tos, kuri iznīcina dzīvību. Mēs to varam nodrošināt. Katrs no mūsu partneriem zina, kas ir nepieciešams," komentēja Ukrainas līderis.

"Galvenais ir politiskā griba, lai to realizētu, lai nodrošinātu piegādes līmeni, kas palīdzētu. Ja tas tā nebūs, tad tā kļūs par vienu no apkaunojošākajām vēstures lappusēm, ja Amerika vai Eiropa zaudēs Irānas "Shahed" vai Krievijas iznīcinātājiem," secināja Zelenskis.

Prezidents atgādināja, ka Ukraina "gaida piegādes, kas ir vitāli nepieciešamas": "Mēs jo īpaši gaidām amerikāņu lēmumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!