Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukraina ir ievērojami palielinājusi pašmāju ieroču un militārā aprīkojuma izmantošanu pret Krieviju, atsaucoties uz augsta ranga aizsardzības amatpersonas paziņojumu, vēsta medijs "Sky News".

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ir aicinājis Kijivu stiprināt savu vietējo aizsardzības nozari laikā, kad valsts saskaras ar grūtībām atvairīt okupantu uzbrukumus sabiedroto militārā atbalsta trūkuma dēļ, tai skaitā no tās lielākā atbalstītāja – ASV.

Aizsardzības ministra vietnieks Ivans Havriļuks komentējis, ka 2024. gada pirmajos divos mēnešos valsts bruņotajiem spēkiem nosūtīti 46 iekšzemē ražoti militārā ekipējuma veidi, kas, pēc viņa teiktā, ir "ievērojami vairāk" nekā tādā pašā periodā pagājušajā gadā.

"Mēs darām visu, lai Ukraina ar laiku kļūtu pēc iespējas neatkarīgāka spējās nodrošināt aizsardzības spēkus ar nepieciešamajiem ieročiem," komentēja Havriļuks.

Tāpat politiķis aicinājis Kijivas ārvalstu partnerus palielināt investīcijas un iesaisti kopīgā ražošanā ar Ukrainas uzņēmumiem. "Sky News" norāda, ka Ukraina ir parakstījusi desmitiem līgumu par kopīgu ražošanu vai tehnoloģiju apmaiņu ar Rietumu sabiedrotajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!