Foto: Kadrs no video

Trešdien, 6. martā, okupētajā Zaporožjas apgabala pilsētā Berdjanskā likvidēta Krievijas diktatora Vladimira Putina pseidovēlēšanu organizatore Svetlana Samoilenko, vēsta aģentūra UNIAN.

Par to paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR). Militārais izlūkdienests atzīmē, ka nodevēja brīvprātīgi sākusi sadarboties ar ienaidnieku 2022. gadā, kad Krievijas okupanti ienāca Berdjanskā. Sieviete ieguvusi vietu arī okupācijas administrācijā.

"Tā saucamais Berdjanskas kara komandants Krievijas pulkvedis Bardins "iecēla" Svetlanu Samoilenko "mēra vietnieka ekonomikas, agrārā sektora un finanšu jautājumos" amatā. Arī sievietes vīrs un pilngadīgais dēls kalpo Krievijas okupantiem," teikts dienesta paziņojumā.

Ukrainā saistībā ar Samoilenko palīdzību okupantiem sākta kriminālizmeklēšana.

"Gatavojoties Putina pseidovēlēšanām Samoilenko tiecās izkalpoties moskovītu priekšā: iebiedēja un terorizēja berdjanskiešus, piespiežot tos piedalīties nelikumīgajā viltus balsojumā," atzīmē GUR.

Šī nav pirmā reize, kad okupētajās teritorijās vai Krievijā tiek nogalinātas personas, ko Ukrainā uzskata par nodevējiem.

Krievijā prezidenta vēlēšana notiks no 15. līdz 17. martam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!