Foto: AFP/Scanpix/LETA

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pagājušajā mēnesī devās uz Venecuēlu, lai neoficiālās sarunās tiktos ar Dienvidamerikas valsts prezidentu Nikolasu Maduro, raksta "Politico".

Tikšanās laikā, par kuru ziņoja medijs "Sunday Times", Džonsons centās pārliecināt ar naftu bagātās Dienvidamerikas valsts līderi nesniegt militāru atbalstu savai sabiedrotajai Krievijai. Viņi arī pārrunāja attiecību normalizēšanu starp Apvienoto Karalisti un Venecuēlu.

Britu laikraksts vēstīja, ka bijušais premjerministrs Venecuēlā atradies nepilnas 24 stundas, ielidojot valstī ar privātu lidmašīnu no Dominikānas Republikas.

Džonsons vairs nestrādā Lielbritānijas valdībā un nav arī parlamenta loceklis. Viņa pārstāvis sacīja, ka brauciens tika veikts "ar aktīvu Ārlietu, Sadraudzības un attīstības biroja (FCDO) atbalstu un ārlietu ministra ziņu". Sanāksmē ar Venecuēlas līderi Džonsons uzsvēra godīgu vēlēšanu nepieciešamību, kā arī kaimiņvalstu teritoriālās integritātes ievērošanu, sacīja brita pārstāvis. Venecuēla aizvadīto mēnešu laikā draudējusi uzbrukt savai kaimiņvalstij Gajānai.

Džonsons ir paudis atklātu atbalstu Ukrainai tās karā pret Krieviju. Tiesa, ir neparasti, ka bijušais politiķis, kurš vairs nav valdībā, tiek iesaistīts augsta līmeņa sarunās ar citu valstu valdības pārstāvjiem, atzīmē medijs.

Rietumvalstis politiski ir izolējušas Maduro valdību. Venecuēlas vadītājs ir arī pakļauts ASV sankciju režīmam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!