Fоtо: TASS/Scanpix/LETA
Krievijā trešo dienu turpinoties balsošanai tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās, kāda sieviete svētdien vienā no Permas vēlēšanu iecirkņiem uzspridzinājusi petardi.

Kā ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "Baza" un vietējais tīmekļa izdevums "Properm.ru", kāda sieviete uz vēlēšanu iecirkni atnesusi lielu petardi un tualetē to aizdedzinājusi. Saskaņā ar sākotnējo informāciju sprādziens viņai norāvis roku.

No ēkas evakuēti 50 cilvēki.

Permas apgabala varasiestādes apstiprinājušas faktu, ka sprāgusi petarde.

Citu cietušo nav.

Savukārt Moldovas policija aizturējusi kādu vīrieti, kas svētdien ar Molotova kokteiļiem apmētāja Krievijas vēstniecību Kišiņevā.

Vīrietis pārmetis pār vēstniecības žogu divas tvertnes ar degmaisījumu, pavēstījusi policija. Uzbrukumā cietušo nav.

54 gadus vecais Moldovas pilsonis, kurš pavēstījis, ka viņam esot arī Krievijas pilsonība, tika nekavējoties aizturēts nopratināšanai.

Savu rīcību aizturētais pamatojis ar neapmierinātību ar Krievijas varasiestāžu darbībām, pavēstījusi policija.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski ir vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Vladimira Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiek no 15. līdz 17. martam.

Moldova šonedēļ izteica Maskavai protestu par vairāku vēlēšanu iecirkņu atvēršanu separātiskajā Piedņestras reģionā, norādot, ka Krievijai organizēt balsošanu ir tiesības tikai savā vēstniecībā Kišiņevā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !