Ķenguru sadursmes ar automašīnām Austrālijā pagājušajā gadā ir nodarījušas zaudējumus vairāk nekā 16 miljonu Austrālijas dolāru (sešu miljonu latu) apmērā, piektdien paziņoja Austrālijas lielākā autotransporta apdrošināšanas kompānija "NRMA Insurance".
2002.gadā autovadītāji iesniedza šai firmai 11 tūkstošus pieprasījumu kompensēt zaudējumus, kas radušies automašīnu sadursmēs ar dzīvniekiem, un trīs ceturtdaļās gadījumu šie dzīvnieki bija ķenguri. Lielais sausums spiež Austrālijas savvaļas dzīvniekus meklēt ēdienu un ūdeni ceļmalās.

NRMA paskaidroja, ka minētos zaudējumus sadursmēs ar ķenguriem cietuši tikai tās klienti. Ja šādi dati tiktu iegūti no visiem autotransporta apdrošinātājiem Austrālijā, tad zaudējumu summa būtu lielāka.

Pieaudzis sarkanais ķengurs ir 1,8 metru garš, tā svars ir līdz 90 kilogramiem, bet pārvietošanās ātrums - līdz 70 kilometriem stundā. Ja šāds dzīvnieks saduras ar ātri braucošu automašīnu, tad tā var kļūt nelietojama.

Pēc NRMA aplēsēm, automašīnām bīstamākie dzīvnieki Austrālijā (bīstamības dilstošā secībā) ir ķenguri, suņi, govis, vombati, emu, valabi (mazie ķenguri), kaķi, zirgi, lapsas un aitas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!