Organizācijas Sieviešu institūts locekles, kas šokēja pasauli, kailas pozējot kalendāram, nolēmušas arī turpmāk piedalīties līdzīgos pasākumos un piekritušas fotografējoties veļas pulvera reklāmai.
Ar skandalozo kalendāru 45 līdz 60 gadus vecās jorkšīrietes labdarībai savākušas vairāk nekā 330 000 dolāru. Tagad desmit Railstonas un Apgabala Sieviešu institūta locekles ir gājušas vēl tālāk, un nākamsestdien Londonā, Glazgovā un Mančesterā tiks uzstādīti 40 reiz 10 pēdu lieli plakāti ar sieviešu kailfotogrāfijām.

51 gadu vecā Triša Stjuarte, kas kalendārā parādījās kā "Miss October", bet ikdienas dzīvē vada medicīnas datorprogrammu kompāniju, norādīja, ka arī veļas pulvera reklāma pirmkārt esot līdzeklis, ar kura palīdzību tiks vākti līdzekļi leikēmijas pētniecībai. Uz reklāmām attēlots arī labdarības kampaņas simbols.

Stjuarte saka: "Kopš kalendāra iznākšanas esam saņēmušas neskaitāmus piedāvājumus, dažkārt telefons zvanīja bez apstājas. Taču šis priekšlikums bija tāds, ko mēs nolēmām pieņemt." "Galu galā, mēs visas esam arī mājsaimnieces, kas mazgā veļu, un reklāma ir izveidota ļoti gaumīga. Taču galvenais – tā palīdzēs savākt līdzekļus vēža izpētei, un mēs esam ļoti iepriecinātas par rezultātiem," atzina Stjuarte.

Gandrīz pirms gada 45 līdz 60 gadus vecās sievietes pozēja kalendāram, tērpušās vienīgi cepurēs un pērļu kaklarotās, turot rokās stratēģiski novietotus puķu pušķus un virtuves priekšmetus. Visā pasaulē tika pārdoti 88 000 kalendāra eksemplāru, bet savāktie līdzekļi tika nodoti leikēmijas pētniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!