Visas lielākās kabeļtelevīzijas kompānijas Igaunijā atteikušās no populārā sporta kanāla "Eurosport" translēšanas pārlieku lielās licences maksas dēļ. Piektdien šī kanāla programmu translēšanu pārtrauca arī kompānija "Tele2".
Pēc "Tele2" sniegtās informācijas, kanāls atvienojis "Eurosport" kopā ar pārējām kabeļu televīzijām "Starman", STV un "Telset", kuras arī atteikušās no šī kanāla translēšanas pārāk dārgās licences dēļ.

Pēc "Tele2" preses sekretāra teiktā, ja firma pieņemtu sporta kanāla translēšanas noteikumus, būtu stipri jāpalielinā abonentu maksa, kas patlaban ir septiņas kronas (0,25 lati) mēnesī.

"Tele2" un citas Igaunijas kabeļtelevīzijas kompānijas Igaunijā vairāk nekā pusgadu risināja sarunas ar "Eurosport" pārstāvjiem, taču bez panākumiem.

Pēc "Tele2" pārstāvja Marko Ūlista teiktā, Igaunijas skatītājiem par sporta kanāla licencēto programmu skatīšanos būtu jāmaksā aptuveni par 60 procentiem vairāk nekā skatītājiem Lietuvā un Krievijā.

"Tele2" pārstāvji tomēr cer, ka kabeļtelevīzijas kompānijas Igaunijā spēs vienoties ar kanālu "Eurosport" par licences maksu, kas nav augstāka kā Igaunijas kaimiņvalstīs.

Personīgo satelītantenu īpašnieki arī turpmāk varēs skatīties kanālu "Eurosport".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!