Cilvēkus, kas Jauno gadu gatavojas sagaidīt, vizinoties liftā, Barselonas metro vai ierodoties uz plānotu operāciju Ungārijā, gaida vilšanās, — ap pusnakti neviens no šiem pakalpojumiem nebūs pieejams, jo pasaulē tiks veikti piesardzības pasākumi pret 2000. gada datorproblēmu jeb Y2K.
Y2K analītiķi ir nobažījušies par elektrības tīklu drošību Austrumeiropā. Tā kā eletrotīkli šajās valstīs ir savā starpā saistīti, tad traucējumi vienā valstī var izraisīt elektropiegādes pārtraukumu arī citās valstīs. Tāpēc Ungārijas slimnīcās gadumijā tiks veiktas tikai steidzamās operācijas, bet visi ambulatorie pacienti tiks nosūtīti mājās.

Madridē un Barselonā metro vilcienu dažas minūtes pirms un pēc pusnakts tiks apstādināti, pirmdien informēja Spānijas amatpersonas. Arī Spānijas dzelzceļa tīkli gatavojas veikt tādu pašu piesardzības pasākumu.

Vairāku biroju ēku administrācija, bailēs no iespējamiem Y2K izraisītiem sarežģījumiem, tiek plānots pusnaktī uz vairākām minūtēm atslēgt liftus.

Pētniecības firma “Weiss Ratings” noskaidrojusi, ka 94 lielākās ASV kompānijas nav veikušas visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai novērstu Y2K.

Brīvprātīgo grupas izsūta “tūkstošgades maltītes” — paciņas, kurās atrodami pārtikas un ūdens krājumi, kā arī kabatas baterijas gadījumam, ja Y2K dēļ radīsies sarežģījumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!