Abu Liepājā populāro klubu - "Pirmās rokkafejnīcas" un "Fontaine Palace" - īpašnieku iecere rīkot plašus sarīkojumus vienā laikā jūlija otrajā pusē, iespējams, neizdosies, jo vienu no pasākumiem varot nesaskaņot, raksta laikraksts "Diena".
SIA "Argolat" jeb brāļi Raivo un Mareks Mediņi un "Pirmā rokkafejnīca" 21. un 22.jūlijā rīko pludmales festivālu "Beach Party", bet otra kluba īpašnieks SIA "Fontaine ent" tajās dienās iecerējis mūzikas svētkus savā klubā un promenādē Tirdzniecības kanāla malā. Pludmales festivālam pilsētas dome devusi naudu un atļauju, turpretī Luijs Fonteins (īstajā vārdā Stīns Lorencs) uzskata, ka viņa klubam pašvaldība liek šķēršļus, nemitīgi izdomājot arvien jaunus uzdevumus.

"Iemesls nav svarīgs, galvenais ir atrast iemeslu - tas ir veids, kā pateikt "nē"," sacījis Fonteins. Viņaprāt, pašvaldības attieksme nav vienāda pret abiem mūzikas klubiem.

"Es aizstāvu "Pirmo rokkafejnīcu", jo viņi pirmie rezervējuši šos datumus, gribas vismaz pa nullēm iziet," sacīja Liepājas domes kultūras pārvaldes menedžere Linda Tiļuga, vērtējot kā izlēcienu Fonteina plānus, jo "mums pārmet, ka nevaram sakoordinēt pasākumus, publika sadalīsies uz pusēm".

Līdzīgi domā kultūras pārvaldes pasākumu un reklāmas nodaļas vadītājs Valdis Skujiņš: "Nevajag viņam [Fonteinam] šoreiz rīkot plašāku pasākumu. Mēs mēģinām Liepāju piepildīt, lai katru nedēļas nogali te kaut kas notiktu. Ja pasākumi klājas pāri, tad nesanāk."

Fonteins uzsvēris, ka nevēlas kaitēt pludmales festivālam: "Šajās dienās pilsēta ir pilna cilvēku, viņi tāpat pie mums nāks, un troksnis Liepājā būs liels. Tas taču ir mans risks - es neprasu domei naudu, uzņemos atbildību par drošību." Viņš iecerējis piesaistīt līdz 1500 apmeklētāju.

"Nekomentēsim," lakonisks bijis "Arglat" pārstāvis Mareks Mediņš. Brāļi Mediņi jau vairākus gadus Liepājā rīko ļoti kupli apmeklētus festivālus, kas saņēmuši domes naudu. Pludmales festivālu pērn vienā vakarā vien apmeklēja ap 14 000 cilvēku, domes devums bija 5000 latu. Šogad atvēlēti 7000 latu speciāli "Prāta vētras" koncertam.

Galvenā ir drošība, otrdien speciāli izveidotajā darba grupā apgalvoja kultūras pārvaldes jurists Juris Jirgens, kurš pēc Fonteina uzklausīšanas sacījis, ka bažas par to ir "zināmā mērā izgaisinātas". Tomēr atbildi dos tikai pēc tam, kad Fonteins iesniegs vēl vairākus dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!