Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma darba uzdevuma un jaunā plānojuma izstrādes darba organizēšanai izveidotā Jūrmalas pilsētas domes darba grupa vienojās par darba uzdevuma Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma izstrādei laika posmam no 2009. līdz 2021.gadam variantu, kas tiks iesniegts deputātiem izskatīšanai kārtējā Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdē 10.oktobrī.
Darba uzdevums sevī ietver teritorijas plānojuma izstrādes pamatojumu, uzdevumu, principus un nosacījumus. Īpaša uzmanība pievērsta teritorijas plānojuma sabiedriskajai apspriešanai, lai šajā procesā iesaistītu pēc iespējas lielāku daļu pilsētas iedzīvotāju, informēja Jūrmalas domē.

Pašlaik Būvvaldes speciālisti darba uzdevumā Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma izstrādei iekļauj precizējumus, par kuriem vienojās pēdējā darba grupas sanāksmē 26.septembrī. Līdz Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdei Būvvaldei jāsagatavo arī plānojuma izstrādes laika grafiks.

Sanāksmē piedalījās darba grupas locekļi, kā arī vairāku pieaicināto sabiedrisko organizāciju pārstāvji – Māris Dzenītis no Jūrmalas Uzņēmēju biedrības, Oskars Brambergs no Jūrmalas Attīstības biedrības un Iveta Kravinska no Jūrmalas Iedzīvotāju konsultatīvās padomes.

Jūrmalas pilsētas dome šā gada 9.augustā nolēma sākt Jūrmalas pilsētas teritorijas plānojuma izstrādi laika periodam no 2009. līdz 2021. gadam. Izveidoja darba grupu, kuru vada domes izpilddirektors Gatis Truksnis. Darba grupā ietilpst Jūrmalas pilsētas domes Būvvaldes vadītāja Vita Zvejniece un Būvvaldes speciālisti - galvenais arhitekts Andris Bērziņš, Kultūrvēsturiskā mantojuma nodaļas vadītāja Anita Naudiša, Plānošanas nodaļas vadītāja p.i. Ģirts Brambergs, kā arī citi pašvaldības speciālisti – Ekonomikas un attīstības nodaļas vadītājs Ģirts Trencis, Vides aizsardzības nodaļas vadītāja Rita Kņūtiņa, Labiekārtošanas un apsaimniekošanas pārvaldes vadītāja Gunta Smalkā, Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele.

Domes lēmums paredz, ka darba grupas sastāvā tiek pieaicināti eksperti un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!