Laikā no 22. maija līdz 2. jūnijam 40 Bauskas rajona un vietējo pašvaldību darbinieki, kā arī četru iestāžu darbinieki dosies uz Korsiku apmaiņas braucienā "Dabas un kultūras mantojuma saglabāšana".
Turklāt tikpat liela vietvaru pārstāvju grupa uz Šveici dosies no 31. jūlija līdz 9. augustam, bet pašvaldību vadītāji 20 cilvēku sastāvā uz šo valsti brauks, iespējams, pēc Dziesmu svētkiem jūlijā. Viņi ārzemēs pavadīs astoņas dienas.

Braucēju vidū ir pašvaldības iestādēs dažādās jomās strādājošie: grāmatvedes, sporta nodaļas strādnieki, šoferi, informācijas tehnoloģiju speciālisti, kasiere, juriste, sociālās darbinieces, bibliotekāri un privātpersonas, kas pašas apmaksāšot ceļa izdevumus. Bauskas rajona Padomes (RP) izpilddirektore Dagnija Ludrika skaidro, ka pirmā pieredzes apmaiņas brauciena izmaksas vienam dalībniekam sasniedz 395 latus. Turklāt darbinieki brauks komandējumā, viņiem daļēji maksās dienas naudu. RP apmaksā izdevumus saviem 17 darbiniekiem, vietējās pašvaldības saviem 17 pārstāvjiem un iestādes par saviem četriem darbiniekiem. Pasākuma programmu organizē rajona Padome kopā ar realizētā projekta "Grundtvig" ārzemju sadarbības partneriem Francijā un Itālijā. "Veicu cenu aptauju, divpadsmit dienu ilgam braucienam šis bija lētākais piedāvājums. Pašlaik slēdzam līgumu ar SIA "Impro ceļojumi"," skaidro Ludrika. Paredzams, ka pašvaldību darbinieki apskatīs daļu Francijas un mazliet Itālijas. Brauciena tēma ir tūrisms. Pasākuma programmā paredzēts seminārs "Tūrisma iespējas un darba organizācija Bonifačo", tematiska lekcija "Dabas un vēstures mantojuma saglabāšana", tikšanās par tēmu "Napoleona dzimtā pilsēta – Ajačo" un "Dabas un kultūras mantojuma saglabāšana", kā arī Senflorēnas Tūrisma centra funkciju un darbības principu iepazīšana. Turklāt kultūras pieminekļu apskate Sartēzes vecpilsētā, pirmatnējo cilvēku apmetnes aplūkošana Filitozā, Bavellas kalnu pārejas apskate, unikālu dabas objektu - Spelunkas aizas, Vergio pārejas un klinšu - apskate utt. "Pieredzes apmaiņas brauciens tiek organizēts, lai darbinieki iegūtu zināšanas, jaunu informāciju un apskatītu objektus. Tā ir ne tikai jauna pieredze, bet arī motivācija turpmākam darbam," pauž Ludrika.

Tikmēr Mežotnes pašvaldības vadītāja Inese Dombrovska izsaka pārliecību, ka ikviens braucējs atradīs, kur izmantot iegūto pieredzi. "Gan jau mūsu pārstāves atradīs, kur izmantot jauno pieredzi. Manuprāt, jautājums, kur grāmatvedes izmantos brauciena, kura tēma ir tūrisms, pieredzi, ir neloģisks. Viņas pastāstīs par redzēto pārējiem darbiniekiem. Katrs ierauga kaut ko noderīgu. Mežotnes pašvaldībā nav tūrisma speciālista," sacīja Mežotnes pašvaldības priekšsēdētāja Inese Dombrovska.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!