Aizkrauklē ceturtdien ap sešiem no rīta aizdedzies kāda daudzdzīvokļu nama pagrabs aptuveni 60 kvadrātmetru platībā – ugunsgrēka laikā evakuēti visi nama iedzīvotāji, vēsta „Staburags”. Tagad gan ugunsgrēks ir lokalizēts, un vēlāk ugunsdzēsēji turpināja vien gruzdošo vietu dzēšanu, bet ap deviņiem jau pat varēja ieiet sadegušajās telpās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Aizkraukles brigādes vada komandieris Kaspars Ļebedevs „Staburagam” pastāstījis, ka, ierodoties notikuma vietā, māja jau bijusi piedūmota. „Kad ieradāmies, visā mājā bija pamatīgs piedūmojums, cilvēki jau stāvēja uz balkoniem. Labi, ka neviens nemēģināja nolēkt (..) Evakuējām visus iedzīvotājus. Lielu daļu ar autokāpnēm, jo kāpņu telpās piedūmojums bija pārāk liels. Pagrabos bija tik liels karstums un liesmas, ka sāka svilt pat mūsu apģērbs”, teicis Ļebedevs.

„Staburags” norāda, ka liesmas sabojājušas ūdensvadu un elektroinstalāciju, kāpņu telpas ir piekvēpušas, bet iedzīvotāji dzīvokļi – dūmiem piesūkušies.

Ugunsdzēsēji atzinuši, ka ugunsgrēkam var būt divi cēloņi: īssavienojums elektroinstalācijā vai neuzmanīga rīcība ar uguni. Viņi arī piebilduši, ja ugunsgrēks būtu sācies naktī, tad sekas varēja būt traģiskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!