Līdzīgi kā Rīgā arī Jelgavā piektdien, 3. jūlijā, ar moto "Ticība. Cerība. Mīlestība" notika pirmās Lūgšanu brokastis, kurās piedalījās garīdznieki, Jelgavas pašvaldības un mācību iestāžu darbinieki, uzņēmēji, kultūras darbinieki un citu nozaru pārstāvji

Lūgšanu brokastu tradīcija aizsākusies pirms 60 gadiem ASV, un tagad tās notiek visā pasaulē. Latvijā šī tradīcija tika sākta 2005. gadā, kad notika pirmās Lūgšanu brokastis Rīgā. 2006. gadā notika Latvijas Valsts Lūgšanu brokastis ar valsts augstāko amatpersonu piedalīšanos. Šī pasākuma mērķis ir dot sabiedrībā aktīviem cilvēkiem iespēju bez preses klātbūtnes satikties un pārrunāt sev un visai tautai nozīmīgus jautājumus.

Rīkotāji uzsver, ka Lūgšanu brokastis nepārkāpj valsts un baznīcas šķirtības principu, bet gan kalpo, lai veicinātu dialogu starp tā. Šis pasākums sniedz iespēju saliedēt sabiedrību un neformālā vidē uzrunāt dažāda līmeņa amatpersonas.

Kā pastāstīja viena no pasākuma organizatorēm Solvita Cukere, ideja par Lūgšanu brokastu aizsākšanu Jelgavā radusies līdz ar pagājušā gada nogales sociālo problēmu saasināšanos. «Saprotam, ka jārod iespēja amatpersonām sanākt kopā uz dialogu par nozīmīgiem jautājumiem un lūgšanām, kas palīdz pieņemt grūtus un atbildīgus lēmumus,» stāsta Cukere.

Pirmajās Lūgšanu brokastīs Jelgavā piedalījās jaunievēlētie domes deputāti, uzņēmēji, sabiedriskie darbinieki, skolotāji un garīdznieki. Brokastu viesus uzrunāja luterāņu bīskaps Pāvils Brūvers un katoļu bīskaps Antons Justs.

Lūgšanu brokasties dalīties pieredzē tiek aicināti arī uzņēmēju, un tā šoreiz brokastu dalībniekus uzrunāja SIA «Aleja D» direktors Andris Drēska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!