Foto: LETA

Pārcelšanās pabalsti, ar ko ilgstošajiem bezdabniekiem palīdzētu pārcelties tuvāk darbavietām, dažkārt varētu palīdzēt, taču tai nevajadzētu kļūt par masveida parādību, otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijā teica Latvijas pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

"Es neizslēdzu, ka šis pabalsts varētu kaut kā palīdzēt," pauda Jaunsleinis, kurš tomēr uzskata, ka cilvēkiem drīzāk vajadzētu nodrošināt darba iespējas tajā vidē, kur dzīvo. Lai tā notiktu, jāsakārto ceļi un transporta infrastruktūra.

Tāpat būtiska problēma ir pārmēru zemais atalgojums, kādēļ iedzīvotāji bieži nespēj sev apmaksāt ceļu no mājām līdz darbam un atpakaļ, atzina LPS vadītājs.

Jau vēstīts, ka Labklājības ministrija (LM) no nākamā gada ar pārcelšanās vai transporta pabalstiem plāno atbalstīt bezdarbniekus, kuri no ekonomiski neaktīvām zonām gatavi pārcelties tuvāk darba vietai.

LM arī uzskata - pārcelšanās pabalsts motivēs daļu iedzīvotāju turpināt dzīvot savās mājās.

Pašvaldību savienības priekšsēža padomnieks Māris Puķītis gan par pārcelšanās pabalstiem izteicies daudz skarbāk, salīdzinot tos ar genocīdu un nosaucot tos par nāvi Latvijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!