Foto: Unsplash
Aizvadīts pirmais mācību gads, kopš mainīta kārtība studiju un studējošo kredītu izsniegšanai ar valsts garantiju, un, kaut arī process atvieglots, pagaidām aizvien šo pakalpojumu sniedz viena banka, bet citas kredītiestādes norāda uz sarežģīto administrēšanas procesu.

Paredzams, ka kreditēšanas modeļa turpmākai veiksmīgai īstenošanai un kredītu pieejamības nodrošināšanai turpmāk ir nepieciešams papildu finansējums, norāda Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Portāls "Delfi" apkopojis informāciju par to, kādi ir studiju kreditēšanas rezultāti pirmajā gadā, cik liels finansējums piešķirs nākamajam mācību gadam un vai nākotnē var gaidīt, ka aizdevumus studentiem piedāvās arī citas bankas.

Kas mainījās pērn?

Pērnā gada aprīlī tika pieņemtas izmaiņas studiju kreditēšanā, lai atvieglotu pieteikšanās un saņemšanas procesu, jo iepriekšējā sistēma gan pēc studentu, gan banku teiktā, bija salīdzinoši sarežģīta, kā arī nemotivēja kredītiestādes piedalīties konkursā par studiju kredītu piešķiršanu un daudzus gadus tos izsniedza vien AS "SEB banka".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!