Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Vēl nav veiktas izmaiņas Latvijas olimpiskās komitejas (LOK) vadībā Uzņēmuma reģistrā, kad "vienotā" sporta saime jau runā par nākamo "apvienošanās" soli – pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm derētu vēl kāda Ģenerālā asambleja, jo sen nav bijusi… Smieklīgi? Galīgi nav smieklīgi.

Ja pēc pāris mēnešiem atkal būs viļņošanās, viļņu veidotājiem atgādināšu, ka 4. jūnijā neviens nekāpa tribīnē un viņiem problēmu nebija. Viņiem viss bija skaisti un rožaini, un visi rokās sadevušies devās uz saulaino nākotni.

Sportam un LOK ir nepieciešamas pārmaiņas. Bet vai šādas un "sakārtotas" šādā veidā? Nē. Ceru, ka kļūdīšos, bet šobrīd olimpiskais kuģis jau vairs nav tikai uzskrējis uz sēkļa. Olimpiskais kuģis tūlīt tiks izskalots krastā. Jo uz kuģa komandtiltiņa un apkalpē ir cilvēki, kuri vispār šo kuģi nepārzina. Viņi pat nezina, kur ir motortelpa un nepārzina navigācijas sistēmas. Būs jāmeklē pamatīgi papildspēki, lai to ievilktu atkal olimpiskajos ūdeņos un tas varētu brīvi peldēt. Kad tas būs? Ceru, ka ātrāk par "Riga Waterfront" un Nacionālo futbola stadionu.

Vai LOK biedri – un visa sporta nozare – ir aizdomājušies, kādēļ LOK Ģenerālajā asamblejā nebija neviena ministra? Kādēļ neviena no valsts amatpersonām – arī par sportu atbildīgā ministre Anda Čakša – nav apsveikusi jauno LOK prezidentu? Un noklausieties vēlreiz Čakšas padomnieka Ainara Bagatska sacīto Ģenerālās asamblejas sākumā. Der aizdomāties.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!