Foto: F64

Latvijas hokeja izlasei viens no klupšanas akmeņiem Rīgā notiekošajā pasaules čempionātā ir vairākums. Nospēlētajos četros mačos izmantota tikai viena iespēja. Beidzamajās trīs grupas turnīra spēlēs noskaidrosies, vai valstsvienība iekļūs ceturtdaļfinālā, un tieši vairākums disciplinētā cīņā var būt izšķirošs. Izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš un spēlētāji Jānis Jaks, Rodrigo Ābols un Kaspars Daugaviņš neslēpj – ir kur piestrādāt.

Uzvara pār norvēģiem būtu bez lieka pārdzīvojuma, ja otrajā periodā izdotos izmantot lielo vairākumu, spēlējot piecatā pret trim. Tad rezultāts būtu kļuvis 3:0, un Norvēģijai būtu nopietni jānopūlas, lai atgrieztos spēlē. Tomēr izdevības Latvija neizmantoja, un cīņas izskaņa bija kā uz nažiem.

Latvijas izlases vairākuma statistika neliek lepoties – izmantota tikai viena no 13 iespējām jeb 7,7%. Sliktāk šajā čempionātā ir tikai Tamperē spēlējošajai Ungārija. Paradoksāli, bet uz "Arēna Rīga" ledus vairākums nevedās arī pirms diviem gadiem notikušajā pasaules čempionātā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!