Foto: Rauno Volmars, Delfi Meedia

Ja Ukraina zaudēs karā, mums būs jādara daudz vairāk nekā tagad un aizsardzības izmaksas Igaunijas iedzīvotājiem būs ievērojami augstākas, saka Igaunijas Aizsardzības ministrijas kanclers (viceministrs – red.).

Rūpīgs, prasīgs, spēj iedziļināties. Tiešs. Patiesi sevi veltījis darbam. Zina, prot un grib darīt. Nekad nerunā tukšu un nav mierā, ja kāds cits muld vai “zelē”. Tā mēdz raksturot Igaunijas Aizsardzības ministrijas kancleru Kusti Salmu (Kusti Salm, 39), kura ietekme uz Igaunijas drošības politiku un valsts aizsardzības attīstību lielā mērā ir neredzama, taču neiedomājami liela, neskatoties uz to, ka uz skatuves kāpt viņš netiecas.

Politiķiem patīk runāt, ka Igaunija vēl nekad nav bijusi tik labi aizsargāta kā tagad. Jūs esat teicis, ka drošības situācija Eiropā vēl nekad nav bijusi tik slikta. Cik bieži ministrs jums teicis, ka nedrīkst biedēt cilvēkus?

Esmu dzirdējis gan, ka “musināt te uz karu”. Cilvēki, kas tā runā, piedēvē tiem, kas runā publiski, viduslaiku mācītāja tēlu. It kā kāds, kas runā no kanceles, piešķirtu lietām nozīmi. Patiesībā Igaunijas cilvēki gluži adekvāti izprot situāciju. Tas nav tas, par ko es uztraucos.

Mēs un aizsardzības spēki neesam nekādi kara blogeri. Mūsu uzdevums nav meklēt patiesību par šodienas notikumiem un cirst to vēstures grāmatā. Mūsu darbība koncentrējas uz to, kas notiks rīt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!