Foto: DELFI

Stāsts par indieti Semu, kurš par darbu Lietuvā samaksāja aptuveni astoņus tūkstošus eiro un Latvijā nokļuva bez darba un bez naudas, lika apvienot spēkus Latvijas un Lietuvas "Delfi" redakcijām. Žurnālisti Anastasija Jefremova un Vītenis Miškinis (Vytenis Miškinis) noskaidroja, kas Lietuvas būvuzņēmuma vārdā parakstīja dokumentus, un pat mēģināja nopirkt uzturēšanās atļauju neesošam baltkrievam Oļegam.

Šī ir trešā daļa "Delfi" izmeklēšanā par krāpniekiem, kuri ieved Baltijā indiešus un atstāj šeit bez darba. Nākamajā rakstā lasi, kurš ir atbildīgs par to, ka šādas shēmas darbojas.

Reāls uzņēmums ar viltotu adresi

2015. gadā Iļjam Malkinam par krāpšanu un uzņēmuma grāmatvedības uzskaites dokumentu viltošanu tika piespriests naudas sods 1880 eiro apmērā. Viņa uzņēmums, kas atrodas Viļņā, Laisves ielā 60, no lietuviešiem ņēma naudu par iekārtošanu darbā ārzemēs, taču darba viņiem tur nebija. Pēc astoņiem gadiem Malkins atsāka darīt to pašu, tikai tagad piedāvā ārzemniekiem darbu Lietuvā.

Tieši direktora Iļjas Malkina paraksts un Viļņas adrese Laisves ielā 60 bija Sema darba līgumā ar būvuzņēmumu "Holdlita". Kā uzņēmuma reģistrācijas kods līgumā arī nebija norādīts uzņēmuma "Holdlita", bet gan Malkina uzņēmuma "Vergana" kods.

Vietnē "Rekvizitai.vz.lt", kurā atrodama aktuālā informācija par Lietuvas uzņēmumiem, kā uzņēmuma "Holdlita" direktors norādīts Deiviss Šarakausks un adrese ir cita

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!