'Delfi TV' jaunā sezona: kvalitatīva un daudzpusīga žurnālistika un jauni skatpunkti sabiedrībā
Ar dažādiem jaunumiem šoruden trešo sezonu sāk "Delfi TV". Skatītājiem un lasītājiem piedāvāsim jau iemīļotos raidījumus par pašmāju un pasaules aktualitātēm sabiedrībā, sportā un ekonomikā, savukārt rudenī un pavasarī "Delfi TV" papildinās jauni satura projekti video un audio formātā, kuros padziļināti pievērsīsimies izglītībai, sievietes lomai Latvijas sabiedrībā, kā arī Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.
No oktobra līdz februārim "Delfi" redakcija lasītājiem piedāvās Latvijas izaugsmei un konkurētspējai nozīmīgu projektu, kurā žurnālisti pievērsīsies problēmām Latvijas izglītības sistēmā, analizējot mācību saturu, kvalitāti, pedagogu nodrošinājumu un citus svarīgus aspektus. Nozīmīga daļa šī projekta būs "Delfi TV" veidotas diskusijas, viedokļu dueļi un padziļinātas intervijas ar nozares ekspertiem. Projekts taps ar Mediju atbalsta fonda (MAF) atbalstu.

Viens no jaunās sezonas intriģējošākajiem projektiem būs desmit podkāstu sērija "Visas labas", kurā trīs pazīstamas žurnālistes – Alina Lastovska, Olga Dragiļeva un Anastasija Tetarenko (LETA) – vētīs sievietes lomu Latvijas sabiedrībā. Tajā žurnālistes pievērsīsies tādiem tematiem kā mīti un aizspriedumi par sievietēm, viņu spējām, piemērotību dažādiem amatiem un nodarbēm, kā arī centīsies veicināt izpratni par feminismu un dzimumu līdztiesību. Arī šis projekts guvis MAF atbalstu.

Savukārt pavasarī, tuvojoties Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, "Delfi" redakcija apvienos spēkus apjomīgā projektā, lai sabiedrība saglabātu modrību un izdarītu kvalitatīvu izvēli vēlēšanās. Pieredzējuši žurnālisti veidos rakstus, podkāstus, projektus gan latviešu, gan krievu valodā, savukārt "Delfi TV" žurnālistes Alina Lastovska un Olga Dragiļeva intervēs populārāko partiju līderus, kā arī vadīs debates, kurās politiķi tiksies ne tikai aci pret aci ar saviem konkurentiem, bet arī ar divu Latvijas augstskolu studentiem. Projekts taps ar EP atbalstu.

Jaunajā sezonā "Delfi TV" ēterā arī turpmāk būs pieejami pieredzējušās žurnālistu komandas veidotie un skatītāju iemīļotie ziņu raidījumi, kas jau iekarojuši un nostiprinājuši savas pozīcijas kvalitatīva ziņu satura patērētāju "ēdienkartē". Četras dienas nedēļā pulksten 12 par svarīgākajiem un karstākajiem tematiem sabiedrībā "Spried ar Delfi" ēterā ar dažādu jomu vadošajiem ekspertiem un viedokļu līderiem sarunāsies žurnālisti Alina Lastovska un Andris Auzāns.
"Mēs turpināsim runāt par svarīgākajiem un aktuālākajiem notikumiem, prasīt atbildes no lēmumu pieņēmējiem par viņu rīcības motīviem. "Spried ar Delfi" komanda palīdzēs gūt plašāku ieskatu ne tikai pašos notikumos, bet arī iemeslos, kādēļ tie notiek, un sekās, ko tie varētu izraisīt," uzsver Alina Lastovska, "Delfi TV" raidījumu vadītāja un producente.

"Laikmetā, kad informācijas patēriņā daudziem pietiek ar virsraksta izlasīšanu, "Spried ar Delfi" neatlaidīgi centīsies palūkoties aiz šiem virsrakstiem, jo reizēm visa sāls var slēpties kādās niansēs, kuras var atklāt ne tikai raidījuma viesa sacītais, bet arī viņa grimase un tas, kā tas tiek pateikts. Raidījumu temati būs aktuāli – runāsim par jaunumiem, kurus cilvēki tiešām apspriež un par kuriem izsaka arī asus viedokļus," skaidro Andris Auzāns, raidījuma "Spried ar Delfi" vadītājs un producents.

Piektdienās savu trešo sezonu turpinās diskusiju un interviju raidījums "Kāpēc" pētnieciskās žurnālistes Olgas Dragiļevas vadībā. ""Kāpēc" komandas mērķis ir izgaismot neērtās patiesības un atbildīgo cilvēku īsto seju. To panāksim, uzdodot asus un mērķētus jautājumus un neatlaidīgi pieprasot atbildes," pauž Dragiļeva.
Strautmaņa vadībā, un līdz septembra vidum "Delfi TV" piedāvās īpašus raidījumu speciālizlaidumus par Pasaules kausa izcīņu basketbolā. Visām aktualitātēm par basketbolu iespējams sekot līdzi īpašā "Delfi" sadaļā "Basketbols 2023". "Līdzīgi kā sports, kas nekad neapstājas, arī "Aizmugures" komanda nedomā apstāties! Sezona solās būt gara, notikumiem bagāta, turklāt jau tagad domājam par nākamo vasaru, kas būs neredzēti saspringta sportā – viens pēc otra rindā būs hokejs, futbols un Parīzes olimpiskās spēles. Garlaicīgi nebūs!" sola sporta žurnālists Uldis Strautmanis.
Ar aktualitātēm frontē un pasaulē ekrānos atgriežas arī "Komandcentrs" Anša Īvāna vadībā. "Pasaule mutuļo, tajā notiek milzum daudz lietu un notikumi nekad nebeidzas. Mūsu ģeogrāfiskais novietojums un Krievijas sāktā kara mērogs nosaka to, ka iebrukums Ukrainā ir galvenais temats ārzemju ziņās ne tikai Latvijā. Izņēmums nav arī "Komandcentrs", kurā plaši apskatām gan šo eksistenciālo cīņu pret ļaunuma ekspansiju, gan citus svarīgus pasaules tematus," norāda Īvāns.
Laikā, kad viegli apjukt interneta forumos un sociālo tīklu lietotāju padomos, ikvienam lasītājam ir svarīgas arī "Tiesības zināt" – raidījums, kurā žurnālists Kārlis Arājs ar dažādiem ekspertiem gan atgādina labi piemirstas lietas, gan arī atklāj mazāk zināmas nianses, kā sevi pasargāt dažādās situācijās, kad darīšana ar likumu. "Tiesības ir koncepts, par kuru informēti pat mazi bērni, taču pilnībā tās izprast nespēj itin neviens. Tāpēc ar savu raidījumu cenšos palīdzēt rast kaut nelielu izpratni par tiem tiesību aspektiem, ar kuriem saskaramies ik dienu," norāda Arājs, piebilstot, ka arī turpmāk iedvesmu raidījuma tematiem meklēs tieši visikdienišķākajās dzīves situācijās.
Savukārt finanšu pasaules pētnieki raidījuma "Nākotnes kapitāls" epizodēs varēs ne tikai gūt ieskatu aktualitātēs investīciju pasaulē un vērot ekspertu sarunas, bet arī sekot raidījuma veidotāju panākumiem un neveiksmēm, izmēģinot investīcijas dažādos finanšu instrumentos. Konstantīns Kuzikovs savu portfeli papildinās ar obligācijām – senu, stabilu un komplicētu vērtspapīru –, kamēr Raivis Vilūns pievērsīsies jauniem digitālajiem aktīviem. Šajā sezonā abi vadītāji ne tikai turpinās spēkoties ar roboinvestoru, bet arī sarunāsies gan ar investīciju ekspertiem, gan amatieriem, lai saprastu, kā veidot savu un savas ģimenes nākotnes finansiālo drošību.