Foto: Shutterstock

Līdzās Piemaskavas koncertzāles traģēdijas ainu raisītajam sasprindzinājumam un rūgtumam nomācošu iespaidu atstāj par terorismu aizdomās turēto spīdzināšanas attēli, kas droši vien "pēc augstākās norādes" tiek izplatīti, lai atdarītu Krievijas iedzīvotāju dusmas. Acīmredzot lielvalsts varas nesēji ir pārliecināti, ka ar 1937. gada "patiesības iegūšanas" metodēm un to atspoguļojumu krievzemniekiem var iegalvot, ka viņu miers ir drošās rokās un jebkādas terora izpausmes tiek apkarotas ar vislielāko bardzību.

Izskatās, ka šī taktika tiek lietota arī tādēļ, lai slēptu faktu, ka kārtības un drošības iestādes nespēja novērst nelaimi un ignorēja ārvalstu brīdinājumus par radikālo islāmistu nodomiem Maskavā. ASV drošības brīdinājumā, arī vēstniecības tīmekļvietnē 8. martā koncerti tika īpaši minēti kā potenciāls teroristu mērķis. Aicinājumus būt uzmanīgiem Kremlī nosauca par "Rietumu provokāciju".

Tas, ka ar "Islāma valsti" (arī – ISIS) saistīts grupējums veiks teroristu uzbrukumu Krievijā, bija gaidāms ne tikai tāpēc, ka amerikāņi par to brīdināja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!