Foto: Delfi/Cehs.lv karikatūra
Katrā kārtīgā pētījumā ir nepieciešams datu apjoms, ko murcīt pa rokām kā labradora kucēnu, aplūkojot un bakstot to no visām pusēm. Domnīcas "Cehs.lv" štata sociologs Kristaps Āls ir veicis apjomīgu satura analīzi, kuras ietvaros ir sekots vairākiem pamatotiem un nepamatotiem emociju izvirdumiem. Tādējādi ir apkopota piecu soļu programma, kā rīkoties atbilstoši lumpeņa statusam, ja tviterī, medijos vai uz stacijas tualetes sienas ir parādījusies par tevi neglaimojoša informācija.

Izmantojot izdevību, pirms secinājumu prezentēšanas K. Āls vēlētos izteikt lielu pateicību pašmāju toksiskajai "Twitter" videi, bez kuras šāds pētījums un secinājumi nebūtu iespējami. Tā unikālā veidā veselīgu kritiku ir spējusi padarīt par vienvirziena ceļu. Ar to domājot – ir labi, ja tiek kritizēts kaut kas, kas tev nepatīk, bet ir jākrīt histēriskā izmisuma un tvītu izvirdumā, ja kāds kritizē kaut ko, kas ir mīļš un tuvs.

1. solis: "Es esmu politiski nozīmīga persona, ap kuru griežas procesi visā valstī"

Pat ja tu esi šaurās aprindās atpazīstama persona, tavai rīcībai un pateiktajam bieži vien nesekos reālas sekas ārpus neliela ņemtiņa sociālajos tīklos. Tu un tavi teikumi neietekmēs politiskos procesus un nelauzīs gadu desmitiem stutētas vērtības. Pareizi? Nepareizi!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!