Sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās Ventspils pilsētā pārliecinošu uzvaru svinējusi Ventspils mēra Aivara Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij", kas ieguvusi 54,32% vēlētāju atbalstu, tādējādi nodrošinot tai vairākumu Ventspils domē, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotā informācija.

Otrā vietā ar 14,55% ierindojas "Jaunās vienotības" un Latvijas reģionu apvienības kopējais saraksts, kam ar 11,76% atbalstu seko "Latvijas attīstībai". Savukārt Jaunā konservatīvā partija ieguvusi 7,31% atbalstu, bet Nacionālā apvienība — 6,56%.

2017. gada vēlēšanās "Latvijai un Ventspilij" ieguva 62,13% lielu atbalstu. Šogad sarakstā ar pirmo numuru kandidēja pats Lembergs, bet ar otro Jānis Vītoliņš, savukārt saraksta trešais numurs bija Guntis Blumbergs.

"Latvijai un Ventspilij" šajā sasaukumā zaudēs divus mandātus, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām. Šajās vēlēšanās no minētā politiskā spēka domē ievēlēti Lembergs un viņa sieva Kristīne Lemberga, Ventspils pilsētas domes deputāti Didzis Ošenieks, Guntis Blumbergs, Igeta Gredzena, Jānis Vītoliņš un Andris Grigalis, ziņo LETA.

"Latvijas attīstībai" (LA) izdevies iegūt divus mandātus, kā arī šāds pats mandātu skaits piešķirts "Jaunās vienotības" (JV) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kopīgajam sarakstam. LA jaunajā sasaukumā pārstāvēs Kurzemes radio padomes priekšsēdētājs Edgars Čeporjus un SIA "NP Sports" valdes loceklis Normunds Pūpols, savukārt no JV un LRA kopīgā saraksta domes mandātus ieguvuši domes deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Dace Korna.

Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība katra ieguvusi vienu mandātu, kas piešķirts attiecīgi Saeimas deputāta palīgam Bruno Jurševicam un biedrības ''Ventspils hokeja savienība'' valdes loceklim Kārlim Vočtavam.

Kopumā Ventspils pilsētā ir 23 460 balsstiesīgie, no kuriem 8405 piedalījās vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!