Foto: Publicitātes foto
Pēc vairāk nekā 15 nostrādātiem gadiem manikīra un pedikīra meistares darbā Olga uzdrošinājās pieņemt lēmumu, lai atsāktu mācības un apgūtu jaunu profesiju. Lai arī process nebija viegls, viņa tomēr ir gandarīta par paveikto, šobrīd strādā par farmaceita asistenti un dara to, kas patīk vislabāk, – palīdz cilvēkiem! Ieskaties Olgas stāstā!

Karjeru sāka medicīnā

Pēc vidusskolas diploma saņemšanas Olga uzsāka studijas Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā, kur divu gadu laikā apguva māszinību programmu. Veselības aprūpes joma Olgai vienmēr ir bijusi tuva, tādēļ pirmos piecus savas karjeras gadus viņa nostrādāja par medmāsu, tomēr nākamos piecus gadus ģimenes apstākļu dēļ pavadīja mājās. Šajā laikā viņa meklēja iespējas atgriezties darba tirgū, un viņu uzrunāja ideja kļūt par manikīra un pedikīra meistari, kas ļautu apvienot darbu ar ģimenes dzīvi. Pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezties medicīnas specialitātē nav viegli, tādēļ Olga meklēja un atrada citu iespēju – pabeidza skaistumkopšanas kursus, kļuva par manikīra un pedikīra meistari un šajā profesijā nostrādāja 15 gadus. "Darbs skaistumkopšanas jomā kopumā man patika, jo uzreiz varēju redzēt tā rezultātu un apmierinātus klientus, tomēr arī šajā laikā nepameta sajūta, ka vēlos atgriezties ar veselības aprūpi saistītā jomā," par savu iepriekšējo profesiju stāsta Olga.

Iemācījās mācīties no jauna

Olgas vēlme vēlreiz mainīt profesiju pārvērtās lēmumā atsākt studijas, lai kļūtu par farmaceita asistenti. Viņa atkal iestājās Latvijas Universitātes Rīgas 1. medicīnas koledžā un divarpus gadu laikā savu izvirzīto mērķi arī sasniedza. Pati Olga atzīst, ka grūtākais bija pirmais studiju gads. "Sākums bija visgrūtākais, jo, kad iestājos pirmajā kursā, arī mans bērns sāka iet skolā, turklāt studijas man bija pa dienu, bet vakaros turpināju strādāt par manikīra un pedikīra meistari. Tādēļ nācās ievērojami mainīt savu ikdienu, taču, pateicoties ģimenes un kursabiedru atbalstam, grūtības pārvarēju un saņēmu diplomu," par studiju procesu stāsta Olga.

No studijām Olgai prātā palicis programmas vadītāja teiktais, ka pirmajā studiju gadā galvenais uzdevums būs "iemācīties mācīties no jauna." Vairumam Olgas kursabiedru nebija iepriekš iegūtu medicīnisko zināšanu, tādēļ studiju laikā ļoti svarīgs bijis savstarpējais atbalsts un palīdzība.

Seko savam aicinājumam

Olga ir ļoti gandarīta par profesijas maiņu un priecājas par darbu aptiekā, kur var sekot savam aicinājumam – palīdzēt cilvēkiem. Tāpat viņa novērtē iespēju strādāt vietā, kur ir pretimnākoši kolēģi, plašas iespējas un stabils darbs, ko īpaši parādīja Covid-19 pandēmija. "Daudziem pandēmijas laikā klājās grūti, tomēr, pateicoties savai izvēlei mainīt profesiju, varēju būt droša par savu darbu un ienākumiem. Turklāt darbs aptiekā sniedz arī emocionālo gandarījumu, jo pandēmijas laikā tā bija viena no vietām, kur cilvēki bieži vērsās pēc palīdzības un padoma," stāsta Olga.

Pati Olga saka, ka noteikti turpinās mācīties, un aicina ikvienu neapstāties pie paveiktā, virzīties uz priekšu un sekot saviem mērķiem un aicinājumam, jo rezultāts noteikti neizpaliks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!