Foto: LETA

Pašatteikšanās reģistrā, kas aizliedz apmeklēt spēļu zāles un Latvijā reģistrētas interaktīvo azartspēļu vietnes, reģistrēti gandrīz 32 000 cilvēku. Tendences liecinot, ka atkarīgi no azartspēlēm kļūst aizvien jaunāki cilvēki. Lai paplašinātu palīdzības sniegšanu, ceturtdien atklāta pašpalīdzības mājaslapa – "azartatkariba.lv".

Latvijā ir gandrīz 200 spēļu zāles, no kurām lielākā daļa atrodas galvaspilsētā un valstspilsētās. Lai gan tās ir legālas izklaides iespējas, tās bieži kļūst par atkarību un līdzi nes postu gan spēlētājam, gan tuviniekiem.

"Azartspēļu atkarības – tāpat kā visas citas atkarības – tikai pieaug. Tas ir saistībā ar mūsu psihiskās veselības stāvokļa pasliktināšanos, azartspēļu un ne tikai. Visu atkarīgo tendence ir pieaugt statistiski. Pēc palīdzības griežas ļoti mazs skaits šo cilvēku, jo ir ļoti liela stigmatizācija un noraidoša attieksme sabiedrībā," saka psihiatre-narkoloģe Rita Kuzņecova.

Kā liecina biedrības "Skalbes" apkopotie dati, visbiežāk no azartspēlēm atkarīgais ir materiāli nodrošināts vīrietis darbspējīgā vecumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!