Foto: ReTV

Ikdienā mācībās Ādažu militārajā bāzē, bet reizi gadā malkas talkā Zvannieku mājās Cēsu pusē ASV karavīriem, kuri uzturas Latvijā, tā ir iespēja izrauties no ikdienas rutīnas un palīdzēt Zvannieku kopienai saimniecības darbos. Nupat visi kopā pavadījuši kārtējo talkas dienu.

Uz Zvannieku mājām, kas darbojas pēc kopienas principa un kur dzīvo vairākas ģimenes un kopīgi audzina bērnus un pusaudžus, kuri palikuši bez vecākiem vai viņiem ir atņemtas vecāku tiesības, šoreiz ieradās 25 ASV karavīri, lai aukstajā sezonā palīdzētu sagādāt nepieciešamo malku. 

Karavīri stāsta, ka šis ir veids, kā atdarīt Latvijai par uzņemšanu savā valstī. ASV armijas seržants Bleiks Lapels: "Es domāju, dzīvojot Amerikas Savienotajās valstīs, daudzi nezina, kāda ir šī pasaules puse, atbraukt šeit un redzēt, cik lieliski šeit ir cilvēki, cik laipni un draudzīgi ir visā, ko mēs darām, un aicina mums būt kopā ar saviem draugiem un ģimenēm. Mūsu partneri ved mūs uz šīm lieliskajām vietām. Tas mums nozīmē daudz. Tā droši vien ir labākā daļa mūsu darbā".

Skatīties video:

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!