Foto: Publicitātes foto
Kad 2018. gadā Ieva un Oskars Florenci-Vīksnes saņēma personalizētu sveicienu no Lapzemē mītošā Ziemassvētku vecīša, viņi noteica sev mērķi, ka kādreiz viņu Somijā apciemos. Ceļojumu raidījuma "Uz sapni ar mazo" šajā epizodē viņi arī to īstenos, turklāt visa ģimene, lai viņu mazais dēls Leonards piedzīvotu neatkārtojamus mirkļus. Kā viņiem veiksies ceļā un ko ģimene izbaudīs saltajā Somijā?

Laikā, kad Florencu-Vīksnu ģimene dodas ceļojumā uz Somiju, šajā ziemeļvalstī valda –30 grādu aukstums. Viņus gan tas nebiedē, jo koferi tiek pārdomāti sapakoti ar visu nepieciešamo, lai ne tikai pašiem, bet arī mazajam būtu silti. Pārsteigumi lidostā par ceļasomu svaru, aizkavējušies reisi un gaidīšana, līdz nokļūt galamērķī gan ir tikai sīkums, kad pienācis brīdis īstajiem piedzīvojumiem. Ja gadās šādas likstas, lieti noderēs "Luminor Black" kartes priekšrocība – ceļojumu apdrošināšana, kas ietver apdrošināšanu pret bagāžas nozaudēšanu un sabojāšanu, reisu aizkavēšanos u.c. noderīgas lietas.

Pirms ciemoties pie galvenā ceļojuma vaininieka Ziemassvētku vecīša jeb "Joulupukki", kā viņu dēvē paši somi, Ievai un Oskaram padomā vēl šādas tādas ziemas aktivitātes, kas būtu interesantas arī mazajam Leonardam. Brienot sniegos līdz ceļiem, ceļojuma pirmajā piedzīvojumā trijotne iemēģina roku zemledus makšķerēšanā, uz kuru ved ekstrēms brauciens ar sniega motocikliem.

Bez tā Ievai un Oskaram ir padomā Leonardu izvizināt ar suņu pajūgu, kā arī īstenot naksnīgu braucienu ar sniega motocikliem, lai medītu auroras jeb ziemeļblāzmas. Ja jau ceļojums atvedis uz Somiju, tad tur esot, nedrīkst laist garām iespēju iesēsties arī ziemeļbriežu kamanās. Vai viņiem izdosies saredzēt naksnīgajās Lapzemes debesīs ziemeļblāzmas? Cik viegli ir mesties piedzīvojumos tik aukstos apstākļos, ja līdzi ir mazais? Un vai Leonards Ziemassvētku vecītim nodziedās dziesmiņu? Atklāj, skatoties otro "Uz sapni ar mazo" sēriju.

Raidījums tapis sadarbībā ar "Luminor Black" karti. Florencu-Vīksnu ģimenes piedzīvojumiem katru otro otrdienu pulksten 11.00 vari sekot līdzi "Delfi", tverot iedvesmu ekstrēmiem un krāšņiem ceļojumiem!

Atraktīvās ģimenes pirmo piedzīvojumu Portugālē vari noskatīties šeit.

Kinoteātris "Forum Cinemas" piedāvā unikālu iespēju noskatīties nākamās "Uz sapni ar mazo" oriģinālās sērijas, kā arī visos ekskluzīvajos seansos tikties ar raidījuma veidotājiem Ievu un Oskaru Florenciem-Vīksnēm. Noslēdzošais seanss gaidāms 4. novembrī pulksten 16.00, kurā būs iespēja redzēt 6. sēriju "Islande".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!