Foto: LETA

1033.vēlēšanu iecirknī Londonā šorīt pirmie vēlētāji balsot ieradušies jau pusstundu pirms iecirkņa atvēršanas, informēja vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja iecirknī Latvijas vēstniecībā Londonā Ilvija Birkhāne.

Viņa pastāsta, ka jaunieši pēc rīta skrējiena ieradušies vēstniecībā pusstundu agrāk un pacietīgi gaidījuši, kamēr iecirknis tiek atvērts, lai nobalsotu.

"Neskatoties uz to, ka šodien Londonā ir saulains laiks, cilvēki brīvdienā ļoti aktīvi nāk uz iecirkni un balso. Līdz pusdienlaikam ir nobalsojis lielāks vēlētāju skaits nekā 2019. gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās," informē Birkhāne.

Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja novērojusi, ka cilvēki jau iepriekš ir nolēmuši, par kuras partijas deputātiem balsos, tādēļ vēlēšanas notiek raiti un bez minstināšanās.

Lielbritānijā, kur pēc jaunākajiem datiem dzīvo 145 000 Latvijas pilsoņu, ir trīs vēlēšanu iecirkņi - Londonā, Bredfordā un Svenzi. Daļa vēlētāju balsoja pa pastu, norāda Birkhāne.

Kopumā līdz šim EP vēlēšanās, pēc aktualizētajiem datiem, ir nobalojuši 17,59% vēlētāju, tostarp sestdien līdz pusdienlaikam - 9,22%.

Jau vēstīts, ka sestdien Latvijā notiek EP vēlēšanas.

Kopumā EP vēlēšanās var piedalīties 1,541 miljons Latvijas iedzīvotāju.

Balsstiesīgajiem pilsoņiem ir tiesības balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs. EP vēlēšanās balsot var no pulksten 8 līdz 20.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!