Foto: Publicitātes foto
Svinot Valentīna dienu mājās, ir iespēja drošā un mājīgā vidē baudīt īpašu saikni ar mīļoto. Tomēr, lai vakars nekļūtu par kārtējām vakariņām mājās, ņemot vērā dažus vienkāršus padomus un ieteikumus, iespējams radīt romantisku noskaņu. Turklāt, lai tos īstenotu, nevajadzēs pārlieku tērēties.

IKEA interjera dizainers Darjus Rimkus dalās ieteikumos, kā, izmantojot vienkāršus un maciņam draudzīgus interjera risinājumus, mājās var radīt svētku atmosfēru. Dažas ieteiktās preces IKEA iegādājamas par tagad zemāku cenu: lai mājokļa labiekārtošanas risinājumi būtu pieejami daudziem, IKEA no 1. februāra samazinājis cenas vairāk nekā tūkstotim preču.

Sāc ar svinīgu galda klājumu

Skaisti un pārdomāti klāts galds ir vienkāršs veids, kā radīt pacilājošu un restorāna gaisotnei līdzīgu noskaņu. Lai uzklātu galdu romantiskām vakariņām mājās, nav vajadzīgs nekas pārlieku izsmalcināts. Noskaņu var viegli mainīt ar dažiem traukiem, īpašām glāzēm vai galdautu, ko ikdienā neceļam galdā. Tomēr interjera dizainers iesaka pirms tam pārskatīt, kas no nepieciešamajām lietām jau ir mājās. Tā radīsies skaidrība, kādi jauni elementi varētu atsvaidzināt telpas kopskatu.

"Droši vien daudziem mājās ir viens vai vairāki galdauti. Izņem tos no atvilktnes, jo tādā gadījumā nepieciešami vien pāris tematiski dekori – jaunas papīra vai tekstila salvetes vai galda celiņi. Ierasto šķīvju vai bļodu vietā uzkodas var pasniegt uz dabīga koka paplātes (SMÖRLING, 14,99 eiro), kas piešķirs papildu mājīgumu. Pat ja neplāno gatavot kādu īpašu ēdienu, ar pasniegšanas veidu vari pilnībā mainīt noskaņu," stāsta Rimkus. Par galda rotu var kalpot arī pats cienasts, piemēram, skaisti pasniegti KAFFEREP sirds formas cepumi (0,99 eiro).

Dizainers arī piebilst, ka, izmantojot spilgtu galdautu, saskaņotāku koptēlu iegūsi, galdā ceļot pasteļkrāsas glāzes un šķīvjus. Savukārt, ja esi izvēlējies pasteļkrāsas galdautu, traukus un citus galda piederumus izraugies tumšās krāsās vai spilgtus. Piemēram, POKAL glāzes (1,29 eiro) rozā pasteļtonī var būt jauks un krāsains akcents.

Interjera dizainers dalās ar vēl vienu padomu: atmosfēru svinīgāku un īpašāku var padarīt, galdu ne tikai skaisti klājot, bet arī pārvietojot. Piemēram, ja parasti galds, pie kura ieturi maltīti, atrodas pie loga, pārvieto to uz telpas centru. Dzērienus vai uzkodas var pasniegt arī, piemēram, uz sola, nevis galda.

Radi romantisku apgaismojumu

"Ienākot restorānā, pirmais, ko ievērojam, ir atmosfēra – gaisma ir nedaudz blāvāka un fonā dzirdama patīkama mūzika. Pat ja tam nepievēršam īpašu uzmanību, apgaismojumam ir galvenā loma noskaņas radīšanā. Tāpēc aizmirsti standarta apgaismojumu un griestu lampas un apdomā, ar kādiem citiem gaismas avotiem varētu radīt noskaņu savā mājas restorānā. Lai radītu maģisku un romantisku atmosfēru, droši izmanto dažāda augstuma gaismekļus – gan stāvlampas, gan galda lampas."

Kompaktu galda lampu, kas nodrošinās maigu un omulīgu apgaismojumu, vari iegādāties, sākot no 4 eiro (BARLAST).

Neatņemama romantisku vakariņu sastāvdaļa, protams, ir silta sveču gaisma (FENOMEN sveces iegādājamas, sākot no 1,29 eiro). Neaizmirsti tās novietot ne tikai uz galda, bet arī visā telpā. Vai izvieto dažāda izmēra un augstuma sveces uz paplātes (SKURAR, 4,99 eiro). Jauku akcentu var izveidot, ievietojot sveci vāzē (POMP, 2,99 eiro). Interjera dizainers piebilst, ka LED sveces var būt piemērotāks risinājums, ja mājās ir bērni vai mājdzīvnieki.

"Šādiem gadījumiem var noderēt arī LED apgaismojuma virtenes ar lampiņām. Improvizē, piekarinot tās pie loga, aptinot ap interjera priekšmetiem vai izmantojot tās galda rotāšanai. Oriģinālu galda aksesuāru vari izveidot, piemēram, stikla pudelē ieliekot SNOYRA LED virteni (6,99 eiro)," stāsta Rimkus.

IKEA samazina cenas

Ar mērķi veicināt labāku ikdienas dzīvi daudziem cilvēkiem, IKEA no 2024. gada februāra samazinājis cenas vairāk nekā 1000 preču. Cenas tiks samazinātas ievērojamai mājokļa mēbeļu klāsta daļai, aptverot simtiem preču dažādās kategorijās – sākot no tādām ikoniskām mēbelēm kā dīvāni, atpūtas krēsli, dažādi uzglabāšanas risinājumi un beidzot ar interjera priekšmetiem. Piemēram, cena kastei DRONA samazināta no 3,99 eiro līdz 2,99 eiro, plauktam KALLAX – no 44,99 eiro līdz 39,99 eiro, kumodei ar atvilktnēm MALM – no 59,99 eiro līdz 49,99 eiro, rakstāmgaldam MICKE – no 99 eiro līdz 79 eiro. Tie, kas vasaras sezonai sāk gatavoties laikus, atradīs NÄMMARÖ kolekcijas preces par zemāku cenu. Cenas tiks samazinātas arī dažādiem guļamistabas tekstilizstrādājumiem, piemēram, siltajai segai SMÅSPORRE, kā arī rāmim TROFAST un daudziem citiem mājas interjera risinājumiem.

IKEA preces par jaunu, zemāku cenu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!