Foto: Publicitātes foto

Lai piesaistītu kvalificētus darbiniekus tik specifiskai jomai kā medikamentu ražošana, pašreiz jābūt gan radošiem, gan inovatīviem, jo, lai gan Latvijā šī nozare vēsturiski bijusi ļoti spēcīga, novērojams būtisks speciālistu trūkums. Diemžēl, arī jaunieši pēc vidusskolas absolvēšanas labprātāk izvēlas pelnošākas profesijas, lai gan perspektīvā raugoties, farmācija ir starp tām jomām, kas ir un nākotnē būs ar milzīgu attīstības potenciālu. Kā risināt darbinieku trūkumu?

Un nav arī garantijas, ka visi šie jaunieši, kuri nokārto specifiskos eksāmenus, pēc tam nolemj turpināt mācīties šajā jomā arī tālāk augstskolās un paliek nozarē pēc tam arī strādāt. Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas dati liecina, ka pēc augstskolas absolvēšanas ķīmijā, aptuveni 50% jauniešu izvēlas atstāt Latviju un realizēties citā valstī.

Redzot problemātisko situāciju valstī saistībā ar darbaspēku, mēs jau 2020.gadā uzsākām spēcīgu pārmaiņu procesu, izvirzot jaunus un ambiciozus stratēģiskos mērķus. Tika mainītas uzņēmuma vērtības, lai no pamatīgas un lēna, transformētos par modernu un inovācijās balstītu kompāniju. Tika ieviesta LEAN metode, kuras mērķis ir racionalizēt visus ražošanas,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!