Foto: Shutterstock

Rūpes par matu veselību jau sen kļuvušas par neiztrūkstošu mūsdienu sieviešu un vīriešu ikdienas skaistumkopšanas paradumu sastāvdaļu. Bet ne vienmēr mēs aizdomājamies, ka arī galvas āda prasa ne mazāk rūpīgu kopšanu, un nereti tādu problēmu kā, piemēram, blaugznu paradīšanās ir saistīta nevis ar nepiemērotiem kopšanas līdzekļiem, bet gan galvas ādas iekaisumiem.

Šādā gadījumā vien šampūna un kondicioniera nomaiņa nepalīdzēs tikt galā ar minēto problēmu, vēstī portāls Intensa.Pro, piedāvājot būtiskākos priekšnoteikums, kas jāievēro galvas ādas kopšanā.

Attīrīšana un pīlings

Attīrīšana paredz regulāru matu mazgāšanu ar šampūnu, savukārt pīlings ietver skrubja izmantošanu.

Jāatceras, ka matu mazgāšanai paredzētais šampūns jāizvēlas, ņemot vērā ne tikai matu, bet arī galvas ādas tipu, pretējā gadījumā nepareizi piemeklētais šampūns vai tā sastāvdaļas var kļūt par iemeslu dažādiem iekaisumiem. Ja āda ir sausa vai jutīga, tad mazgāšanas līdzeklim jābūt pēc iespējas maigākam un saudzējošākam. Taukainas galvas ādas kopšanai savukārt ieteicams izvēlēties attiecīgus kopšanas līdzekļus, kas ir piemēroti biežai lietošanai un lieki nekairina ādu.

Galvas mazgāšanai jāizvēlas ne pārāk karsts ūdens. Vislabāk matus mazgāt siltā ūdenī un noskalot ar remdenu ūdeni.

Rūpes par galvas ādu, tāpat kā par sejas ādu, obligāti ietver sevī arī pīlingu. Jo ne visi netīrumi, piemēram, pilsētas putekļi vai veidošanas līdzekļu paliekas, tiek nomazgāti ar šampūnu.

Veicot galvas ādas attīrīšanas procedūru ar skrubi reizi mēnesī (biežāk nav vēlams), palīdzēsiet ādai brīvi elpot, uzlabojoties arī tās vielmaiņai un asinsritei, kas savukārt pozitīvi ietekmēs matu izskatu un veselību.

Masāža

Daudzi, apmeklējot SPA kompleksus vai skaistumkopšanas salonus, gluži velti neizmanto tādu pakalpojumu ka galvas masāža. Šai tik patīkamajai procedūrai ir līdzīgi mērķi kā galvas ādas attīrīšanai ar skrubi, turklāt muskulatūras atslābināšana ir ir vēl viena kompleksās matu kopšanas būtiska sastāvdaļa.

Jāatceras, ka arī stress ļoti negatīvi ietekmē ādas stāvokli. Pārgurums, virsstundas darbā un neizgulēšanās uzreiz būs pamanāmas sejā, taču tas pats efekts ir novērojams arī galvas ādā. Tādējādi galvas masāža ir lieliska atveseļojoša un profilaktiskā procedūra. Turklāt to veikt var arī patstāvīgi - mājās ar speciālo birsti vai vienkārši paša pirkstiem, izmasējot pakausi, deniņus un galvas virsējo daļu.

Svarīgi!

Jāatgādina, ka galvas ādas kopšana nebūs pilnvērtīga, ja nesekosiet līdzi savam uzturam. Uzturā nav ieteicams lietot neveselīgus produktus, ēdienam jābūt sabalansētam. Nepieciešamā vitamīnu un mikroelementu daudzuma uzņemšana ir ideāls, pie kura jātiecas.

Arī fiziska slodze un svaigais gaiss nāks ādai par labu. Tāpat matu kopšanā un veidošanā pēc iespējas ieteicams izvairīties no taisnotāja, lokšķēru un fēna veidošanas.

Jāatceras arī, ka galvassegai jābūt kā aukstajā laikā, tā arī aktīvajā vasaras saulē.

Regulāra šo priekšnoteikumu ievērošana noteikti nodrošinās gaidītu rezultātu – āda zem matiem kļūs veselīgāka, bet mati - spīdīgi un zīdaini.

Noteikti arī nevajag krist panikā, ja piefiksētas matu vai galvas ādas problēmas, jo ar tām, kā liecina pētījumi, saskaras katra otrā sieviete. Šādā gadījumā nenodarbojieties ar pašārstēšanos, bet griezieties pie dermatologa vai trihologa!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!