Foto: F64
Bijušajam Valsts prezidentam un pašreizējam Saeimas deputātam Valdim Zatleram (RP) par teju pusmiljonu latu pirks dzīvokli Elizabetes ielā, kurš jau pašlaik tiek īrēts viņa vajadzībām, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kancelejas pārstāve Līga Krapāne.

Apmēram 195 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis izmaksās 484,9 tūkstošus latu - šādu cenu nosaukusi dzīvokļa pašreizējā īpašniece miljonāre Irēna Pulkinena.

Līdz jūnija sākumam konkursā par Zatlera pastāvīgā dzīvokļa konkursā saņemti deviņi piedāvājumi. To, kāpēc konkrētais dzīvokļa piedāvājums atzīts par labāko, Valsts prezidenta kancelejā izveidotā komisija nekomentē, taču šis piedāvājums atzīts par piemērotāko no piedāvātajiem, pavēstīja Krapāne.

Viņa arī piebilda, ka komisija lēmumu izraudzīties šo dzīvokli pieņēmusi 27.jūlijā.

Pašlaik šo dzīvokli Zatlera vajadzībām īrē. Nomas maksa ir 672 lati mēnesī, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Šajā summā nav iekļauti komunālie maksājumi.

Iepriekš gan arī izskanējis, ka Zatlers šo pašlaik viņa vajadzībām iznomāto dzīvokli ikdienā nemaz neizmanto un nodevis lietošanā dēlam Kārlim, vēstīja Latvijas televīzijas raidījums "De facto".

Jau vēstīts, ka eksprezidentam Zatleram paredzētā dzīvokļa iegāde kavējās.

Latvijā valsts garantē eksprezidentam dzīvokli, automašīnu, apsardzi un sekretāru. Valsts prezidenta kancelejā speciāli izveidoja komisiju, lai atrastu piemērotu pastāvīgo dzīvokli Zatleram, kas viņam pienākas atbilstoši likumam.

Atbilstoši komisijas apstiprinātajām minimālajām prasībām Zatlera dzīvokli meklēja pašā Rīgas centrā. Komisija meklēja 180 līdz 250 kvadrātmetru plašu mitekli ar četrām līdz piecām istabām, kura vēlamā atrašanās vieta sākas no 11.novembra krastmalas un 13.janvāra ielas stūra, stiepjas pa Čaka ielu līdz Matīsa ielai, tālāk iekļaujot arī Bruņinieku ielu un Hanzas ielu, noslēdzoties Eksporta ielā.

Prasībās noteikts, ka tai jābūt mūra dzīvojamai ēkai ar tehniski un vizuāli labā stāvoklī esošu kāpņu telpu, citām koplietošanas telpām, ēkas fasādi un inženiertīkliem. Kāpņu telpai jābūt slēgtai. Ja dzīvoklis atrodas 2. vai 3.stāvā, mājas kāpņutelpa var būt bez lifta, bet, ja dzīvoklis atrodas 4.stāvā un augstāk, obligāti nepieciešams lifts.

Dzīvokļa griestu, sienu un grīdas apdarei ir jābūt teicamā tehniskā stāvoklī, piemērotam tūlītējai dzīvošanai. Dzīvoklī ir jābūt nodrošinātām inženierkomunikācijām – apkurei, siltajam un aukstajam ūdenim, kanalizācijai, elektrības instalācijām. Tajā jābūt santehnikai un iebūvētai virtuves iekārtai, bija pausts konkursa prasībās.

Aprīļa sākumā prezidenta kanceleja aicināja iesniegt piedāvājumus dzīvokļa iegādei Zatleram. Dzīvokli iegādāsies "Valsts nekustamie īpašumi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!