Foto: AFP/Scanpix/LETA

Dokumentālā filma "Pēdējā deja"("Last Dance") par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Čikāgas "Bulls" pēdējo čempionu titulu ar Maiklu Džordanu, Skotiju Pipenu un Denisu Rodmenu sastāvā sporta līdzjutējiem bija viens no mierinājumiem laikā, kad sporta pasauli pilnībā paralizēja koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19. Šī filma izpelnījās lielu popularitāti visā pasaulē, taču kas notika ar "Bulls" komandu pēc "pēdējās dejas"?

Čikāgas "Bulls" ar Džordanu priekšgalā divas reizes izcīnīja trīs NBA čempionu titulus pēc kārtas. Vispirms šī komanda NBA čempionātā triumfēja no 1991. līdz 1993. gadam, bet tad no 1996. līdz 1998. gadam. Šos titulus Džordans izcīnīja kopā ar Pipenu un galveno treneri Filu Džeksonu, bet visos čempiona titula gados komandā bija sapulcināti tādi lomu spēlētāji, kas lieliski papildināja komandas spilgtāko zvaigzni.

Visu 1997./1998. gada sezonu bija neskaidrība par Džordana turpmākajiem plāniem profesionālajā karjerā. "Bulls" ģenerālmenedžeris Džerijs Krauze jau pirms šīs sezonas bija paziņojis, ka galvenajam trenerim Filam Džeksonam tā ir pēdējā sezona šajā amatā, bet Džordans izteicās, ka pie neviena cita trenera nespēlēs. Pipens konfliktēja ar kluba vadību, pieprasīja maiņu, bet tomēr nospēlēja sezonu līdz galam. Pēc izcīnītā sestā čempiona titula vēl ilgu laiku valdīja neskaidrības par to, kas notiks ar "Bulls" sastāvu, jo 1998./1999. gada sezonu aizkavēja lokauts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!