Ja brīvdienās vēlies patīkami uzlādēties jaunajai darba nedēļai, tad jādodas vērot brangas klintis, kas noteikti neatstās vienaldzīgu. Šāda vieta atrodas arī netālu no Cēsīm.

Ērgļu jeb Ērģeļu klintis ir varena, majestātiska siena, kas slejas ārā tieši no Gaujas. Visiespaidīgākās klintis Gaujas ielejā raksturīgas ar vienlaidu monolītu smilšakmens virsmu. Teika stāsta, ka atbalss pret šo klinti skanējusi kā ērģeles, tādēļ tās nodēvētas par Ērģeļu klintīm un vēlāk par Ērgļu klintīm. Sākotnēji tās sauktas par Pieškaļu iezi.

Virs klints ir izbūvēta skatu platforma, no kuras veras ainavisks skats pār mežiem un Gaujas līkumiem. Turpat, pakāpienu pie pakāpiena liekot, iespējams izstaigāt divu kilometru garo pastaigu taku.

Klinšu siena ir 700 metru gara – klinšu rietumu daļa, kas atvirzās no Gaujas un slēpjas aiz kokiem, ir 21,5 metru augsta. Lejasdaļā, kur klintis gandrīz beigušās un atkal pieiet pie upes, atrodas Ērgļu niša un avotiņi.

Ko vēl apskatīt klinšu tuvumā, meklē te, bet turpinājumā fotogrāfa Māra Stiprā uzņemtie varenie kadri.


Ņemot vērā Covid-19 izplatību, "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!