Foto: Privātais arhīvs
Ja steidz izbaudīt pēdējās vasaras nedēļas, vērts ieplānot patīkamu atpūtu ūdens tuvumā. Ja nespēj izlemt kur doties, iedvesmai iesakām piecas stilīgas naktsmītnes pie dažādiem ezeriem Latvijā.

Namiņš pie Lādes ezera


Brīvdienu māja "Empagi" atrodas Limbažu novadā pie Lādes ezera. Tā ir neliela māja, tomēr tajā ir viss nepieciešamais romantiskai atpūtai divatā vai ģimenei līdz četrām personām.

Īpašu odziņu piešķir burbuļvanna, kas atrodas istabā pie lielajiem logiem – var sēdēt vannā un vērot dabu vai raudzīties kamīnā. Viesi novērtē arī omulīgo pirtiņu ar mīksto tvaiku, ko rada žadeīta akmens. Savukārt paši saimnieki visvairāk ir sajūsmā par silto kublu ezera krastā, kas tiek pildīts ar avota ūdeni.

Plašāk lasi te.

Glempings "DiDille”


Foto: Privātais arhīvs

Glempings "Didille" atrodas Raunas novadā pie Draudzesskolas ezera. Interesentiem omulīgā naktsmītne pieejama no šī gada.

Kupols ir aprīkots ar visu nepieciešamo, lai tajā varētu dzīvot visu gadu. Tajā ir siltumsūknis, kondicionētājs, kamīns, dušā siltā grīda, labierīcības, ūdens, virtuves zona ar plītiņu, ledusskapi un virtuves piederumiem, un, protams, bezvadu internets.

Blakus uz terases ir privāts spa kubls ar hidromasāžu. Vasarās pieejami arī SUP dēļi, laivas un velosipēdi.

Plašāk lasi te.

Nakšņošana uz salas ezera vidū

Foto: "Uz salas" arhīva foto


Jau nosaukums "Uz salas" čukst priekšā, ko no šī piedāvājuma sagaidīt. Šī atpūtas vieta atrodas uz nelielas salas Dagdas ezera vidū – prom no pilsētas trokšņiem un steigas.

Katrs viesis ar motorlaivas palīdzību tiek nogādāts uz salas, kur vēlāk var iekārtoties kādā no ērtībām aprīkotajām teltīm, no kurām paveras skats uz ezera panorāmu. Atturīgā stilā iekārtotās teltis ir mēbelētas un katrā no tām atrodas arī malkas krāsniņa, tā gādājot par siltumu un mājīguma sajūtu arī drēgnākos vasaras vakaros.

Viesi var brīvi izmantot uz salas esošo virtuvi, kurā atrodams viss nepieciešamais, lai pagatavotu iecienītāko maltīti – virtuvē ir gan ledusskapis, gan gāzes plīts, gan arī cepeškrāsns, kā arī virtuves piederumi. Tāpat pieejamas arī dušas ar karsto ūdeni, kurās, cienot vietas neskarto apkārtni, apmeklētāji aicināti izmantot dabai draudzīgus matu un ķermeņa kopšanas līdzekļus.

Plašāk lasi te.

Divstāvīgs namiņš ar skatu uz Alūksnes ezeru


Foto: Privātais arhīvs

"Bed&Boat" ir divstāvīgs namiņš – laivu māja uz ūdens ar privāto laivu, skatu uz Alūksnes ezeru un Livonijas ordeņa pilsdrupām. Šo namiņu iecienījuši gan kaislīgi makšķernieki, gan laivošanas entuziasti, gan arī vienkārši tie, kas vēlas atpūsties.

Pati būve ir vairākus desmitus gadus sena, tomēr tikai pērn saimnieki izdomājuši atvērt interesantā koncepta naktsmītni. Divstāvīgā namiņa pirmajā stāvā atrodas laiva un viss nepieciešamais drošai airēšanai, savukārt otrajā stāvā ir dzīvojamā telpa un biotualetes telpa. Dzīvojamajā telpā ir divi dīvāni, kurus var pārvērst par gultām.

Plašāk lasi te.

Omulīgas mājiņas pie Usmas ezera


Šogad durvis vēris "Camping Milk", piedāvājot pavadīt skaistas brīvdienas atjaunotās mājiņās pie Usmas ezera.

Namiņi slejas Usmas ezera tuvumā, kur atrodas aptuveni 100 līdzīgu mājiņu. Apkārtnē ir labiekārtota infrastruktūra un sakopta teritorija, pieejamas dažādas izklaides iespējas.

Mājiņas bagātinātas ar skaistiem interjera elementiem un visu dzīvošanai nepieciešamo. Blakus namiņiem atrodas labierīcības un dušas. Apartamenti ir dzīvniekiem draudzīgs kempings, tādēļ tiek gaidīti arī saimnieki ar četrkājainajiem mīluļiem.

Plašāk lasi te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!