Foto: DELFI
"Kabaci vajag?" – šis ir viens no pēdējā laika iecienītākajiem jokiem internetvidē, un ne velti, jo kabaču trakums ir sācies! Tie kā allaž saaug tik daudz, ka glābiņa nav, jāpiedāvā kabači visiem radiem, draugiem un paziņām. Ko pagatavot no kabača? Ne tikai kabaču saldos kēksus, biezzupas, sacepumus un zaptes, bet arī kabaču laika klasiku – pildītas pusītes un ripiņas ar zeltītu siera cepurīti. Lūk, viena no mūsmāju receptēm!
40Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.kabacis300 gvistas fileja160 gsiers2 ĒKtomātu pasta (ar kaudzi) pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj mīkstumu un sēklas, lai izveidotos "laiviņa".

Foto: DELFI
2

Samaļ vistas fileju, pievieno garšvielas – sāli, piparus vai kādas citas garšvielas pēc saviem ieskatiem. Visu samaisa.

3

Vistas fileju apcep uz pannas eļļā, pievieno tomātu pastu. Visu nedaudz pasautē.

Foto: DELFI
4

Vistas filejas masu pilda kabaču "laiviņās". Nākamajā kārtā uzspiež majonēzes "restītes", pārber rīvētu sieru. Liek cepamajā traukā vai folija "laiviņās".

Foto: DELFI
5

Liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos uz 30–35 minūtēm.

6

Kabaču "laiviņas" liek uz šķīvja un pasniedz ar krējumu, bet, ja ir vēlme pēc kaut kā sātīgāka, tad kabaču laiviņām laba piedeva būs svaigi dārzeņu salāti, vārīti rīsi vai arī cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu. Kartupeļu recepti meklē šeit.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!