Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā mēnesī notikusī Krievijas spēku atvilkšana no Dņepras upes rietumu krasta Ukrainas bruņotajiem spēkiem nodrošinājusi iespējas veikt papildus triecienus pa okupantu loģistikas mezgliem un sakaru līnijām, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Ukraiņu veiktie triecieni, visticamāk, okupantus pamudināja pārvietot loģistikas mezglus, tostarp dzelzceļa pārvades punktus, tālāk uz dienvidiem un austrumiem.

Krievijas vienībām būs jāveic papildu darbietilpīga ekipējuma iekraušana un izkraušana no dzelzceļa uz autotransportu. Arī pārvietojoties ar auto, lai apgādātu savus aizsardzības pozīcijās esošos karavīrus, okupanti joprojām būs neaizsargāti pret Ukrainas artilēriju, raksta britu izlūki.

Krievijas bruņoto spēku munīcijas trūkums, ko saasinājušas šīs loģistikas problēmas, iespējams, ir viens no galvenajiem faktoriem, kas pašlaik ierobežo Maskavas iespējas atsākt efektīvas, liela mēroga sauszemes ofensīvas darbības.

Krievijas iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!