Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

F-1 sezonas tuvošanos ceturtdien ieskandināja pirmssezonas testi Bahreinas trasē, kurā līdzjutēji pirmo reizi redzēt mašīnas redzēt trasē, bet komandas redzēt tās darbībā un novērst visas problēmas, lai sagatavotos jaunajai sezonai.

Ceturtdien aizvadīta testu rīta sesija, kurā komandām izdevās veikt pieklājīgu apļu skaitu. Šodien risinās arī vakara sesija, un pa divām testu sesijām būs arī piektdien un sestdien.

Pasaules čempions Makss Verstapens no "Red Bull" komandas uzrādīja ātrāko apļa laiku, trasi veicot 1:32,959 minūtes. Viņš noriņķoja arī 71 apli, kas bija viens no lielākajiem apļu skaitiem. Vairāk veica tikai Aless Albons ("Williams") un Karloss Sainss ("Ferrari").

Testu sākumā problēmas piemeklēja "Aston Martin" komandu, kuras pilots Felipe Drugovičs palika trases malā. Viņš aizvieto Lensu Strolu, kurš šonedēļ piedzīvoja velosipēda avāriju. Rīta testu sesijā "Aston Martin" veica vismazāko apļu skaitu, nobraucot 40 apļus.

Trasē devās arī "McLaren" komandas jaunais pilots Oskars Piastri, kuram šī būs debijas sezona prestižākajā autosporta klasē. Testu turpinājumā komandas dos iespēju arī otriem pilotiem, taču katras vienības stratēģija, dalot pilotu laiku trasē, ir citādāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!