Foto: IIHF
Uzvaru aizraujošā pasaules čempionāta spēlē svētdienas vakarā guva Šveices hokeja izlase, kas Rīgā B grupas mačā ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) pārspēja Čehiju.

Šveices izlases labā divus vārtus guva čempionāta vecākais spēlētājs Andress Ambīls, bet pa reizei "piebalsoja" Romēns Lefels un Taners Rišārs. Savukārt Čehijai precīzi bija Romans Červenka un Dominiks Kubalīks.

Šī Šveicei bija sestā uzvara sešos mačos un ar 18 punktiem tā jau nodrošinājusi pirmo vietu B grupā. Čehija ar 13 punktiem ir otrā.

"Arēnā Rīga" svētdienas vakarā bija vērojams augstākā līmeņa hokejs. Komandas spēlēja ātru, uz uzbrukumu tendētu hokeju, bet rezultātu atklāja Čehija – Šveice pieļāva rupju kļūdu savā zonā, pretinieki pārtvēra ripu, un septītajā minūtē to mērķī raidīja Červenka. Šī bija pirmā reize šajā pasaules čempionātā, kad Šveice kādā no spēlēm pirmā ielaidusi vārtus – tas notika vien sestajā mačā.

Tomēr šveiciešu ātrvilciens tikai ieskrējās. 13. minūtē rezultāts uz tablo kļuva neizšķirts, jo Šveice lieliski izspēlēja vairākumu. Tā teicami nostājās pretinieku zonā, sekoja piespēle aizsargam, kurš dežūrēja uz zilās līnijas, un Lefels ar lielgabalam cienīgu metienu rezultātu līdzsvaroja. Pirmais periods noslēdzās ar 1:1, bet abām komandām bija vēl vairākas lieliskas iespējas gūt vārtus, taču veiksmīgi darbojās arī vārtsargi. Vadību šveicieši pārņēma 24. minūtē, kad pašās vairākuma beigās Enco Korvi acīgi piespēlēja tuvāk vārtu priekšai esošajam Ambīlam, turnīra vecākajam spēlētājam gūstot vārtus.

Vien piecas minūtes vēlāk Šveice guva arī trešos vārtus pēc kārtas – savu otro ripu spēlē iemeta Ambīls, kurš pielika nūju lieliskai Kevina Fialas piespēlei uz vārtu priekšu. Arī turpinājumā bija vērojams ārkārtīgi skatāms hokejs, bet otrās trešdaļas laikā rezultāts vairs nemainījās, kaut gan arī šoreiz momentu netrūka, šveiciešiem trāpot arī pa vārtu stabu.

Trešais periods iesākās ar nedaudz pragmatiskāku hokeju. Šveice labi aizsargājās, neļaujot Čehijai pat cerēt uz atspēlēšanos, taču kājām gaisā situāciju sagrieza Denisa Malgina noraidījums 52. minūtē, Šveicei paliekot mazākumā. Šādu iespēju čehi izmantoja, jo pretinieki pārāk agresīvi spēlēja mazākumā un pazaudēja pretspēlētājus. Červenka izpildīja lielisku piespēli, un Kubalīks ar metienu vienā pieskārienā pārspēja vārtsargu Robertu Majeru.

Tas Čehijai deva spārnus, cīņas izskaņa bija kā "uz nažiem", taču paši beigās pieļāva kļūdu savā zonā - 56. minūtē Šveice pārtvēra piespēli, un ripa nonāca pie brīvā Rišāra, kurš to raidīja praktiski tukšos vārtos. Ar to dueļa liktenis bija izšķirts.

Čehija – Šveice 2:4 (1:1, 0:2, 1:1)
Vārtu guvēji: Romans Červenka (6:47 min., 1:0), Dominiks Kubalīks (52:14 min., 2:3, vair.) – Romēns Lefels (12:41 min., 1:1, vair.), Andress Ambīls (23:59 min., 1:2), Ambīls (28:37 min., 1:3), Taners Rišārs (55:40 min., 2:4)
Soda minūtes: 4 – 4
Metieni pa vārtiem: 22 – 27

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!