Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātā četras uzvaras pēc kārtas nebija izcīnījusi kopš 2009. gada, tomēr komandas hokejisti pēc graujošā panākuma pār Kazahstānu neradīja sajūtu par lidināšanos mākoņos. Pēc mača visi akcenti tika likti uz to, ka jābūt gataviem grupu turnīra noslēdzošajai spēlei pret Šveici.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase sestdien 2023. gada pasaules čempionāta sestajā spēlē ar rezultātu 7:0 sakāva Kazahstānas valstsvienību, izcīnot otro graujošāko uzvaru komandas vēsturē elites divīzijā. Tādējādi turpinājās arī uzvaru sērija, jo iepriekš tika pieveiktas Čehijas, Norvēģijas un Slovēnijas izlases.

Latvijas hokejistiem šī ir viena no iespaidīgākajām sērijām pasaules čempionāta elitē. 1997. gadā Latvijas izlase nezaudēja sešās spēlēs pēc kārtas, bet 2009. gadā pirmo reizi sasniegta četru uzvaru sērija. Toreiz grupu turnīra pirmajā kārtā pēcspēles metienos izdevās uzvarēt Zviedriju, bet pēc tam izcīnīta uzvara pār Austriju. Savukārt otrajā kārtā arī Šveice tika pieveikta "bullīšos", bet tam sekoja uzvara pār Franciju. Latvija togad sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā zaudēja Kanādai.

Latvijas izlasei izšķirošā grupu turnīra spēle pret Šveici būs otrdien, pulksten 20.20. Ja slovāki pazaudēs punktu mačos pret Slovēniju un Norvēģiju, tad Latvijas izlasei mačs pret Šveici vairs nebūs izšķirošs.

"Mums ir jāgatavojas nākamajai spēlei. Mums pašiem viss ir jāizdara. Protams, ja sakritīs, būs labi, bet mēs gatavojamies izšķirošajai spēlei," pēc spēles sacīja Miks Indrašis, kurš pret Kazahstānu izcēlās ar vārtu guvumu.

"Priekšā ir ļoti smaga spēle. Pret Šveici nebūs nekāda pastaiga," pārliecināts bija Rihards Bukarts. Viņš arī piebilda, ka komandā hokejistiem ir traumas, taču viņi spēlē, neraugoties uz tām.

Savukārt Dzierkals norādīja, ka Artūrs Šilovs pavelk visu komandu, kad laukuma spēlētājiem gadās pieļaut kādu kļūdu. "Mēs viņam uzticamies. Ne velti visi viņu slavē."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!