Foto: DELFI
"Šodien Ogres Centra pamatskolas 7. klases skolēnus sadzen skolas zālē, liek klausīties mācītāju uzrunas," ar šādu vēsti pie "Twitter" lietotājiem pirmdien, 9. janvārī, vērsās tētis Rinalds Rudzītis. Tētis jo īpaši sašutis par dēlam dotajiem reliģiju sludinošiem materiāliem. Tomēr Ogres Centra pamatskola un novada izglītības pārvalde skaidro, ka skolēniem vadīta paneļdiskusija, piedaloties dažādu konfesiju pārstāvjiem.

Portāls "Delfi" no tēta Rinalda lūkoja uzzināt vairāk par bērna pieredzēto reliģisko audzināšanu skolā, taču sarunu viņš atteica laika trūkuma dēļ. Spriežot no ieraksta "Twitter", bērniem līdzi dotas Dieva vārdu sludinošas kartītes, ko, iespējams, izplatīja Ogres Trīsvienības baptistu draudze.


Skolā norāda – 7. klašu audzēkņiem rīkota kopīga klases stunda paneļdiskusijas formātā. Tās tēma bijusi "Notikums, ar kuru iesākās mūsu ēra". Kā rakstīts portālam "Delfi" sūtītajā skolas direktores Daces Bondares vēstulē, tad stundas mērķis bija "atklāt Kristus dzimšanas nozīmi pasaules vēsturē, kultūrā un cilvēku dzīvēs". Diskusijas tēma tikusi salāgota ar mācību saturu, piemēram, ģeogrāfijā,- kā uz Zemes veidojušās Zemes sistēmas un attīstījusies dzīvība.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!