Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāls "Delfi" aizvadītajā nedēļā publicēja lasītāja Daiņa uzņemtos fotoattēlus, kuros bija fiksējis 12 gadījumus ar nepareizi novietotiem spēkratiem galvaspilsētā. Rīgas pašvaldības policijā (RPP) informē, ka par trīs gadījumiem saņēma informāciju un šoferiem piemērots sods.

Portāla "Delfi" lasītājs bija pieķēris autovadītājus, kuri savu spēkratu novietoja gan zālājā, gan uz ietves, kā arī "Apstāties un stāvēt aizliegts" zīmes darbības zonā.

Rīgas pašvaldības policijā informē, ka 7. novembrī saņemts izsaukums par zālājā novietotu auto (attēlā zemāk). "Normatīvie akti neparedz iespēju evakuēt automašīnu no apstādījumiem, taču sods par stāvēšanu apstādījumos var sasniegt pat 350 eiro," norādīja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Izsaukums policijā saņemts arī par "Audi" un BMW markas automašīnām, kas tika atstātas uz ietves.

"Par stāvēšanu uz ietves ir piemēroti sodi, jo policijā bija saņemti izsaukumi. Ierašanās brīdī automašīnas joprojām bija notikuma vietā," skaidro Sadovskis. Ceļu satiksmes likums par stāvēšanu uz ietves paredz 30 eiro lielu naudas sodu. "Šādās situācijās ir jāziņo Rīgas pašvaldības policijai," aicina RPP pārstāvis.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Foto: DELFI Aculiecinieks

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka, komentējot situāciju Rīgā, "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks vērtēja – galvaspilsētā ir pietiekami daudz iespēju atstāt automāšīnu šim mērķim paredzētajās maksas stāvvietās.

Drošas braukšanas eksperts novērojis – pārkāpumi lielākoties tiek pastrādāti vietās ārpus maksas stāvvietām, pašvaldības policijas kontrolētajās teritorijās. Atsevišķi autovadītāji "meklē" strīdīgas situācijas ceļu satiksmes organizācijā, mēģina izmantot "neskaidros" punktus sava auto novietošanai.

"Autovadītājam, novietojot savu auto "strīdīgās" vietās vai pārkāpjot noteikumus, ir jāatceras, ka parkošanās konkrētā vietā aizliegta, jo tam ir iemesls. Parasti tas saistīts ar gājēju/riteņbraucēju plūsmu vai ar tehniskiem risinājumiem. Piemēram, piegāde, izbraukšana/iebraukšana, skolas tuvums," savu redzējumu izklāsta Vanks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!