Foto: Shutterstock
"Delfi Aculiecinieks" komanda ir izvērtējusi un apkopojusi septembra un oktobra labāko iesūtīto reportāžu autorus. Šoruden saņēmām vairākas reportāžas ne tikai ar dažādiem ceļu satiksmes negadījumiem, bet arī par pirmo sniegu Latvijā, kā arī unikālu skatu – apjukušu alni galvaspilsētā, kas aizkavēja arī vilcienu satiksmi.

Neparastākais skats tika novērots 20. oktobrī, kad rīta agrumā pašā Rīgas centrā, pa Dzelzceļa tiltu pāri Daugavai rikšoja alnis, aiz kura lēni sekoja pasažieru vilnciens un ātri skrienošs policists. Tās dienas laikā tika publicēti vairāki aculiecinieku video, tomēr operatīvākais no tiem bija Dāvis, kurš arī saņem vienu no "Delfi Aculiecinieks" balvām – tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā.

Pārējie divi oktobra reportāžu laureāti bija devušies pie dabas krūts un dalījušies savos neparastajos novērojumos. "Manuprāt, tas ir kas nebijis Latvijai," portālam "Delfi" rakstīja aculiecinieks Ēriks, pievienojot fotoattēlu ar Rīgas jūras līcī krasta tuvumā novērotu lielu daudzumu medūzu. Institūta pētniece Astra Labuce norādīja, ka tas notiek ik gadu vasaras otrā pusē un rudens sākumā, kad Baltijas jūrā visizplatītākajai medūzai ausainajai aurēlijai (Aurelia aurita) norit vairošanās periods.

Savukārt diezgan plašu diskusiju arī reportāžas komentāros izraisīja Edgara iesūtītās fotogrāfijas ar dīvainu sēni – vizuāli izskatās pēc baravikas, bet tās kāts ir dīvaini rievots. "Delfi" uzrunātā Latvijas Nacionālā dabas muzeja mikoloģei Diāna Meiere norādīja, ka "sēne ir baravika ar deformētu kātiņu, domājams, ka nav nekas eksotiskāks". Reportāžas komentāros "Delfi" lasītājiem bija gan kāda cita versija, kas gan tika saistīta ar cilvēka fizioloģiju.

Vienaldzīgu nevienu neatstāja reportāža par "velohuligāniem" Brīvības gatvē – aculiecinieks Andris bija nofilmējis, kā divi velosipēdisti pa ceļu brauc blakus un nelaiž viņu garām ar automobili. Turklāt reportāžas autors par notikušo informējis arī ceļu policiju. Velobraucēju tēma vienmēr izraisa karstas debates, jo vieni ceļu satiksmes dalībnieki tos nīst, bet citi aicina autobraucējus pārsēsties uz velosipēda.

Ar uzvarētājiem "Delfi" sazināsies personīgi.

Tiem, kuriem nepaveicās – nebēdājiet! Katru mēnesi "Delfi Aculiecinieks" rīko jaunus konkursus, kuros arī varēs laimēt tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā. Turklāt ik mēnesi balvas arī tiks piešķirtas kādam reportāžu autoram, kurš dalījies ar saviem novērojumiem, pamanījis kādu netaisnību pasaulē vai arī fiksējis kaut ko interesantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!